A Videoton egy ötössel „küldte haza” az Újpestet

Vágólapra másolva!
2010.07.17. 12:03
null
Szakály Dénes ezúttal is gólt ünnepelhetett (Fotó: M. Németh Péter, archív)
Címkék
Az Újpest FC ma két felkészülési mérkőzést is játszik. Az elsőn a Videoton volt az ellenfél, de a lila-fehérek nem bírtak a fehérváriakkal. A Vidi a háromgólos Goran Vujovics vezetésével 5–3-ra győzött.

A csapatok a nagy meleg miatt az eredetileg megbeszéltnél korábban, már 9.45 órától elkezdték a mérkőzést, melynek elején a fehérváriak játszottak éberebben, Szakály Dénes egy szóló után már a 14. percben vezetéshez juttatta a Videotont.

A folytatásban ugyan az Újpestnek megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de Tisza Tibor lemaradt Simek Péter labdájáról, míg a másik oldalon Lencse László 16 méterről leadott, Takács Zoltánon megpattanó lövésével még a szünet előtt növelte az előnyét a Videoton.

Az újpestieknél kezdőként lépett pályára a héten szerződtetett Nikola Mitrovics és az éppen Fehérvárról érkező Sitku Illés, ahogy ott volt a csapatban az izraeli próbajátékról hazatérő Vermes Krisztián is, akivel kapcsolatban eldőlt, hogy nem lesz a Maccabi Haifa futballistája. A lila-fehéreknél Korcsmár Zsolt erre a napra pihenőt kapott, az ő posztján a saját nevelésű Egerszegi Tamás szerepelt.

A Videotonnál a kezdőcsapatban elsősorban azok jutottak lehetőséghez, akik a hétközi, Maribor elleni kupameccsen nem játszottak, vagy nem játszották végig a mérkőzést. Pályára lépett az Újpesttől megszerzett Vaskó Tamás és a korábbi sérüléséből lábadozó Nagy Dániel is.

A második félidőben a csereként beálló montenegrói Goran Vujovics három gólt lőtt (egyet 11-esből), és ezzel végleg eldöntötte a találkozót.

A meccs hajrájában fellazult ugyan a hazai védelem, és az Újpest 13 perc alatt három gólt is lőtt, ám a Videoton így is magabiztos, 5–3-as győzelmet aratott.

Az Újpest 18 órától az izraeli Maccabi Netanya ellen javíthat.  

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–ÚJPEST FC 5–3 (2–0)
Felcsút, 300 néző
VIDEOTON: Sebők – Lázár, Milovanovics, Vaskó, Hídvégi – Polonkai, Djordjic – Nagy D., Szakály D., Mutumba – Lencse
Csereként pályára lépett: Tujvel, Margitics, Ponczók, G. Vujovics, Nikolics
ÚJPEST FC: Balajcza – Szokol, Vermes, Takács, Kovács D. – Mitrovics (Bognár I.), Egreszegi – Simek, Tisza, Sitku – Rajczi
Gólszerző: Szakály D. (14.), Lencse, (43.), Vujovics (49. – 11-esből, 58., 82.), ill.  Simek (73.), Rajczi (83.), Sitku (86.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik