A vezérigazgató távozik, McCabe befektetőtársat keres

Vágólapra másolva!
2010.08.05. 14:05
null
Berkes Zoltán másfél hónap után távozik a Ferencvárostól (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Távozik posztjáról a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. vezérigazgatója, Berkes Zoltán – ezt a sportvezető jelentette be a klub mai sajtóbeszélgetésén. Ma az is kiderült, hogy a klub angol tulajdonosa, Kevin McCabe befektetőtársat keres. A csapattal kapcsolatos hír, hogy a korábbi Newcastle-csatár, a 19 éves Wiafe Danquah 2+1 éves szerződést kötött.

Berkes az előző szezon után lemondó Berki Krisztiánt váltotta a nyáron a labdarúgócsapatot működtető zrt. élén. A sportvezető azonban az angol tulajdonosi kör döntése értelmében nem folytathatja a munkáját.

A SHEFFIELD UTD. MELLÉ IS BEFEKTETŐT KERESNEK

A sheffieldi The Star információi szerint a Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa, a Ferencvárost is birtokló Kevin McCabe befektetőt keres angol klubja mellé is, a Premier League-be jutás érdekében.


„Komoly tényezők akarunk lenni a feljutásért folyó harcban, és az új befektető érkezésével fényes jövő állhat előttünk" – idézte a Star Trevor Birch ügyvezetőt, aki McCabe-bel együtt Malajziába utazott tárgyalni augusztus elsején.

A lap úgy értesült, hogy a puhatolózó tárgyalások már hónapok óta folynak, és a Sheffield Unitedbe hónapokon belül beszállhat egy malajziai üzletember. A United hivatalosan még nem adott hírt a tárgyalásokról.

„Tegnap közölték velem döntésüket a tulajdonosok, e szerint a jövőben más irányítja a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságot. Sikeresnek ítélem meg az elmúlt másfél hónapot, de sajnos nem tudtam elvégezni azt a munkát, amit elterveztünk. A jövőben sok sikert kívánok a csapatnak" – nyilatkozta Berkes Zoltán a klub mai sajtóbeszélgetésén.

A klub közleménye szerint az utód megválasztásáig ismét az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának helyi képviselője, Alexander Gerstl felel a napi ügyekért. A klub azt is közölte, közös megegyezéssel távozott az utánpótlás éléről Rakonczai András, utódja ifjabb Tajti József lesz.

Alexander Gerstl elmondta, addig nem neveznek ki új vezérigazgatót a távozó Berkes Zoltán helyére, amíg Kevin McCabe nem talál befektetőtársat a Ferencváros működtetéséhez. Gerstl hozzátette, olyan, lehetőleg magyar befektetőt keresnek, aki a labdarúgásban és az ingatlanüzletben is otthon van.

A Ferencváros hivatalos honlapján tette közzé, hogy szerződést kötött a legutóbb a Newcastle-ben szereplő holland Frank Wiafe Danquah-val. Az ftc.hu beszámolója szerint a 19 éves holland támadóval 2+1 éves szerződést kötött a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik