A Vasas ellen felszámolási eljárást kezdeményeztek; Vlak munkába állhat

Vágólapra másolva!
2011.08.11. 07:59
null
Goran Arnautra (balra) aligha a teljesítménye miatt emlékeznek majd a Vasasnál (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Vasas labdarúgócsapatától nyáron távozott két szerb labdarúgó, Goran Arnaut és Csedomir Pavicsevics ügyvédje, dr. Pákay Péter felszámolási eljárást kezdeményezett a bíróságon a klub ellen, emellett a Magyar Labdarúgó-szövetségnek is elküldte beadványát. A piros-kékekkel kapcsolatos hír, hogy a holnapi tréninget már Marijan Vlak tarthatja Angyalföldön.

Zajlik az élet Angyalföldön, csak nem éppen úgy, ahogy azt a Vasas szurkolói szeretnék...

A Nemzeti Sport tegnapi számában a labdarúgócsapat tulajdonosa, Faragó Attila arra utalt, hogy elképzelhető váltás a bajnoki szezont három vereséggel és egy döntetlennel kezdő csapat szakvezetésében. Ahogy azt már két napja jeleztük, a klub előrehaladott tárgyalásokat folytat a korábban a Ferencvárosnál és a Videotonnál is dolgozó horvát Marijan Vlakkal.

Információink szerint könnyen előfordulhat, hogy a pénteki tréninget Komjáti András vezetőedző helyett már Marijan Vlak tartja a Fáy utcában. (A mai edzésen még Komjáti dirigált.)

Ugyanakkor nem csak szakmai problémákkal kell szembenéznie a Vasas vezetőségének.

A Vasas labdarúgócsapatától nyáron távozott két szerb labdarúgó, Goran Arnaut és Csedomir Pavicsevics ügyvédje, dr. Pákay Péter felszámolási eljárást kezdeményezett a bíróságon a klub ellen és a jogi képviselő az MLSZ-nek is elküldte beadványát.

„A Vasas kétszeri fizetési felszólításunkra sem reagált. Ugyan a klub a munkaszerződésben foglaltakat, vagyis a havi hetvenháromezer- ötszáz forintot rendben folyósította, létezik egy másik megállapodás, amelyik a kifizetendő összeg nagyobbik hányadáról rendelkezik – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak dr. Pátkay Péter. – Az alapján Csedomir Pavicsevicsnek mintegy kétmillió, Goran Arnautnak két és fél millió forintnyi euróval tartoznak a piros-kékek. Mindkét labdarúgó próbált megegyezni a kifizetésekről klubjával, a három részletben történő átutalások határidejéről meg is állapodtak, ám mert mindjárt az első után sem történt semmi, a segítségemet kérték. Kettőre redukáltam a három részletet, de az első határidő július harmincadikán lejárt, pénz azonban azóta sem állt a házhoz."

„Miután a fizetési felszólításokra sem reagáltak az elöljárók, a bírósághoz és az MLSZ-hez fordultunk, ügyfeleimnek ugyanis vannak ajánlatai, a játékengedélyük azonban még mindig a Vasasnál van, így pedig képtelenek átigazolni. Ha a pert megnyerjük, a cégkivonatba bekerül, hogy a társaság felszámolás alatt áll, s a futballcsapat nem kap klublicencet. Ésszerű keretek között szeretnénk megegyezni, csak lenne rá hajlandóság” – fogalmazott az ügyvéd.

Erdős László, a Vasas stratégiai igazgatója nem tagadja, hogy a klub tartozik nemkívánatos légiósainak, azt azonban visszautasítja, hogy hidegen hagyta volna őket a szerbek sorsa.

„Nemhogy mi nem reagáltunk, a játékosok tűntek el több mint három hétre, pedig jeleztük szándékainkat, hogy mi is törekednénk a megegyezésre. Hajlandók vagyunk megállapodni, szeretnénk mielőbb rendezni az ügyet, már csak azért is, hogy eligazolhassanak. Szerintem korrekt ajánlattal álltunk elő, azt azonban nem fogadták el a légiósok" – mondta a sportvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik