A Vasas elállt az olaszokkal tervezett szerződéskötéstől

Vágólapra másolva!
2010.02.15. 20:28
null
Lázok Jánoséknak továbbra is várniuk kell az új befektetőre (Fotó: Farkas József, archív)
Címkék
A Vasas Sport Club hivatalos honlapján bejelentette, a korábbi tervekkel ellentétben nem értékesítette a felnőtt labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaság 99 százalékos tulajdonrészét és elállt a szerződés aláírásától.

 

MÉSZÖLY GÉZA AZ ÚJ TULAJ MIATT KERÜLT KÖRÖN KÍVÜLRE
December elején, már a szezon őszi részének végén bombaként robbant a hír: Angyalföldön szerződést bontottak Mészöly Gézával! A vezetőedzőt követte segítője, Kozma István is. Akkor még csak félhivatalosan lehetett tudni: a közös megegyezéssel történő szerződésbontásra azért került sor, mert hamarosan új tulajdonos érkezik az angyalföldiekhez, akiknek saját elképzeléseikhez saját szakmai stáb párosul. Mészöly menesztésének napján – december másodikán – hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a labdarúgók új tulajdonosával előszerződést kötött a klub. Öt nappal később az is tudottá vált, hogy Giovanni Dellacasa veszi át Mészöly helyét.

Mint ismeretes, az olasz Adriano Coppa által képviselt luxemburgi érdekeltségű befektetőjelölttel a Vasas 2009. november 26-án előszerződést kötött a labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaság értékesítéséről, majd 2010. január 15-én az előszerződés feltételeit megerősítve, a felek közös megegyezéssel 2010. február 15-ig hosszabbították meg a végleges aláírás dátumának határidejét.

A mai határidőre kijelölt végleges megállapodást Adriano Coppa úr arra hivatkozva nem írta alá, hogy további időre van szüksége és újabb halasztást kért az egyesület elnökségétől – adta hírül a vasassc.hu.

„Az egyesület elnöksége az elmúlt hónapok történéseit megvitatva és figyelembe véve a tényeket, úgy döntött, hogy a Vasas Sport Club 2010. február 16-val eláll a szerződéstől, mivel Adriano Coppa úr szerződéses kötelezettségét nem teljesítette. Természetesen amennyiben a vevőjelölt kész aláírni a jövőben változatlan feltételek mellett egy új szerződést és az egyesület elnöksége ezt elfogadja, akkor megtörténhet az értékesítés az Adriano Coppa úr által képviselt cég felé" – olvasható a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Továbbá az egyesület elnöksége elfogadta Giovanni Dellacasa beszámolóját, aki Mauro Bressan nevében is beszélt az elnökségi ülésen. A vezetőedző, segítője és a sportigazgató személyes garanciát vállaltak a további munka elvégzésére annak ellenére, hogy a vevőjelölt kérésére érkeztek a labdarúgó csapat élére.

Ezen felül Mauro Bressan garanciát vállalt arra, hogy a csapat működési költségeit az ő általa behozott támogatók, szponzorok fogják biztosítani, ezzel is bizonyítva, hogy ők igenis bíznak abban, hogy a végleges aláírás meg fog történni a közeljövőben.

MARKOVITS: A SZEZON BEFEJEZÉSE BIZTOSÍTOTT
 „Biztosan sokan várták, mint az előző határidőnél is, hogy ma bejelentjük az eladás végleges lezárását, ezért lehet, hogy a mai bejelentésünket ismételten csalódásként élik meg. Mi sem örülünk ennek, és nem is vagyunk egy véleményen a vevőjelölttel, álláspontunk szerint a végleges szerződésben minden esetleges nyitott kérdést megnyugtatóan lehetne rendezni. Bárki is legyen a vevő, minden múltbeli esetleges kötelezettségért szerződésben vállaljuk a felelőséget, ezért sem értjük a halasztását az aláírásnak. A fentiektől függetlenül sok pozitívuma is van a vevőjelölt és az általa felkért szakmai stáb szerepvállalásának, amit az elmúlt hónapokban tények támasztanak alá és több szempontból is előrelépést hoztak. A csapat a vevőjelöltnek köszönhetően részt vett egy törökországi edzőtáborozásban, a játékos keret erősödött, így az esély egy eredményes tavaszi szereplésre egyértelműen nőtt. Ki merem jelenteni, hogy ennek eredményeként a bajnokság végére javítani fogunk a tabellán jelenleg elfoglalt pozíciónkon. Ezen felül nincsenek tartozásaink a játékosok felé, és Mauro Bressan pénzügyi garancia vállalása biztosítja a szezon minél sikeresebb befejezését" – nyilatkozta a mai döntés után a Vasas SC ügyvezető elnöke, Markovits László.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik