A Szolnok kiütötte a Budapest Honvédot

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 17:07
Címkék
Az NB II Keleti csoportjában szereplő Szolnoki MÁV 4–1-re megverte hazai pályán az élvonalbeli Budapest Honvédot a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
Abraham (jobbra) hiába talált be a Szolnok ellen, a Honvéd nagy verést kapott (Fotó: M- Németh Péter - archív)
Abraham (jobbra) hiába talált be a Szolnok ellen, a Honvéd nagy verést kapott (Fotó: M- Németh Péter - archív)

A Budapest Honvéd az NB II Keleti csoportjának második helyén álló Szolnokkal került szembe a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A párharc első felvonását Szolnokon rendezték 500 néző előtt, és a hazai szurkolók örülhettek a találkozó után.

A Szolnok magabiztos játékkal már az első negyven percben eldöntötte a mérkőzést. Igaz, az első gól nem a MÁV futballistáinak érdeme volt: Nagy Zoltán akart hazafejelni egy előre ívelt labdát, de nem vette észre, hogy Németh Gábor kijött a kapuból, így a labda a saját kapujában kötött ki.

Két perccel később már tényleg a hazaiak vették be a Honvéd hálóját: Kovrig Ákos lövését még védte Németh, de a kipattanót Csehi Tamás a kapuba helyezte. A 40. percben aztán Hevesi-Tóth Tamás szöglet utáni fejesével már 3–0-ra vezetett a MÁV.

A szünet előtti pillanatokban Abraham szép lövéssel szépített, ám a 65. percben Tóth Mihály egy beadás után a vendégek kapujába lőtt, és ezzel beállította a 4–1-es végeredményt.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI MÁV FC–BP. HONVÉD 4–1 (3–1)
Tiszaligeti Stadion, 500 néző. Vezette: Németh Á. (Farkas B., Kormányos II. G.)
Szolnok: Farkas B. – Belényesi, Hegedűs Gy., Hevesi-Tóth, Balogh P. – Molnár Z. – Kotula (Bardi, 85.), Antal (Bezzeg, 78.), Kovrig, Csehi – Tóth M. (Lengyel, 89.). Edző: Vágó Attila
Honvéd: Németh G. – Nagy Z., Cséke, Botis, Diego – Hrepka, Hidi (Macko, 42.), Moriera, Hajdú N. (Zsolnay, 72.) – Bajner (Vólent, a szünetben), Abraham. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Nagy Z. (öngól, 1–0) a 13., Csehi (2–0) a  15., Hevesi-Tóth (3–0) a 40., Abraham (3–1) a 42., Tóth M. (4–1) a 65. percben
Kiállítva: Belényesi (második sárga lap) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – A továbbjutás még nem dőlt el, de ezt a győzelmet már senki sem veszi el tőlünk. Az egész csapat átlagon felüli teljesítményt nyújtott.
Sisa Tibor: – Mai teljesítményünknek csak ez lehetett az eredménye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik