S. T. J. 2020.07.01 23:16

A Szima-korszak vége; Bogdánnak a legjobbkor jött az FTC hívása

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Ott voltunk Debrecenben, ahol szerda délben rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be: a második vonalba visszacsúszó DVSC labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság szinte 100 százalékban a városi önkormányzathoz kerül. Mindez azt jelenti, hogy lezárul az eddigi többségi tulajdonos és klubelnök, Szima Gábor nevével fémjelzett korszak. Összeállításunkban megszólal Papp László polgármester, Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője és persze a távozó Szima Gábor is, akik beszélnek arról, miért volt szükség a váltásra, és mit terveznek a folytatásban.

Tizenhárom év telt el azóta, hogy a Bolton Wanderershez igazolt Bogdán Ádám. A kapusnak sokat adott a külföldön töltött időszak, de eljött az ideje, hogy lezárja ezt a fejezetet. A Ferencváros hívása a legjobbkor jött számára, mert legutóbbi állomáshelyén, a Hiberniannél olyan anyagi helyzet alakult ki, hogy a vezetők nem tudtak ajánlatot tenni a június végén lejáró szerződése meghosszabbítására. Az FTC részéről Hajnal Tamás kitartóan kereste, és minden egyes beszélgetéssel közelebb kerültek a megegyezéshez. Bogdán arról is beszélt lapunknak, hogy nagy álma a BL csoportkörében védeni.

Folytatjuk az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényét elemző sorozatunkat, ez alkalommal a góllövőlistát tesszük közzé. A mesterlövészek legjobbja a bajnokság hetedik helyen végző ZTE FC 26 esztendős szélsője, Radó András lett. Bár a fanyalgók legyintenek, hogy csak 13 gólt ért el, nem a támadó teljesítményét minősíti, hogy a mezőny többi tagja nem előzte meg. Ettől függetlenül 1901 óta csak Manno Miltiades (BTC) szerzett kevesebb gólt gólkirályként, még 1902-ben, de ő a tíz gólját hét bajnokin érte el.

2020.08.08 11:28:04

Labdarúgó NB I H. D.

Baturina bemutatkozott Szerhij Rebrov csapatában • Laidouni és Kovacevic is játszott.

2020.08.07 23:30:47

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Karrierje legrosszabb esztendejét akarja lezárni az újabb válogatott meccsekre vágyó védő.

2020.08.07 23:23:48

Labdarúgó NB I H. D.

Szombaton délután a Fehérvár a cseh Slavia Prahával, az Újpest az MTK-val találkozik.

2020.08.07 21:11:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Képes felállni a padlóról, megrázni a fejét és újra nekiindulni.