Tíz debreceni az NB I legjobb csapatában!

Vágólapra másolva!
2012.06.04. 13:36
null
Tarolt a Loki olvasóinknál is: Adamo Coulibaly, Varga József, Szakály Péter, Mészáros Norbert és Korhut Mihály is bekerült a szezon csapatába (Fotó: archív)
Címkék
A Nemzeti Sport Online olvasói 2008 óta minden NB I-es szezon végén megszavazhatják az idény legjobbnak vélt együttesét. Négy év alatt még nem fordult elő, ami most: tízen is egy csapatból, jelesül a bajnok Debrecenből kerültek be a szezon csapatába, amelynek edzője az ugyancsak debreceni Kondás Elemér lett. Olvasóink álomcsapata: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Bouadla, Szakály P., Nikolics N., Coulibaly.
OLVASÓINKNÁL JOSÉ LUQUÉÉ A SZEZON LEGSZEBB GÓLJA

A szezon legszebb góljáról szóló szavazásunkat toronymagasan, 42 százalékkal a diósgyőri José Luque őszi, Siófok elleni gólja nyerte meg.

Érdekesség, hogy ez a találat az őszi, hasonló szavazásunkon is szerepelt a jelöltek között, de akkor „kikapott” a kaposvári Bőle Lukács ZTE elleni találatától, amely most csak a 6. helyen végzett.

Az őszi gólok közül egyébként most már csak azokra lehetett ismét szavazni, amelyek a Nemzeti Sport támogatásával készülő, a Sport Tv Harmadik félidő című műsorában látható „Bólints, Tibi!” rovatban is bekerültek az egész szezon legszebb öt találatába.

Luque gólja mögött a debreceni Rezes László Honvéd elleni találata lett a második, a pécsi Horváth Zsolt Siófok elleni bombája pedig a harmadik.

A szavazás teljes végeredményét itt találja meg!

A NEM DEBRECENI SZURKOLÓK JÓ RÉSZE IS LOKISTÁKRA SZAVAZOTT

Hét közben indított szavazásunkon arra voksolhattak olvasóink, hogy az egyes posztokon kiket láttak a szezon legjobbjának, kikből állítanák össze a 2011–2012-es idény legjobbjait, illetve ki legyen az álomcsapat vezetőedzője.

A DVSC-Teva játékosai az NSO hasonló szavazásain eddig nem látott fölénnyel taroltak, ugyanis a jobb oldali támadót leszámítva (ezen a poszton nem is volt debreceni a jelöltek között) mindegyik poszton debreceni futballista győzött, az együttes edzője pedig Kondás Elemér lett. Olvasóink csapatában az egyetlen nem debreceni futballista a Videoton csatára, Nikolics Nemanja.

A nagy debreceni fölény azért meglepő, mert sokan szavaztak (kategóriánként jóval hatezer fölött volt a voksolók száma), miközben azt azért nem mondhatjuk, hogy a DVSC-nek van a legnagyobb hazai tábora, ráadásul az ősszel csak négy lokista került be olvasóink csapatába. Vagyis most a nem debreceni szurkolók is jórészt a hajdúsági gárda játékosaira szavaztak, ami szintén alátámasztja, amit a héten már több cikkben boncolgattunk: teljesen megérdemelten lett aranyérmes a Loki az NB I-ben.

HÁTUL CSAK SIMAC HELYE VOLT KÉRDÉSES

Az ősszel a debreceni hátsó alakzatból csak Mészáros Norbert és Korhut Mihály került be az NSO-olvasók csapatába, így az várható volt, hogy ők most is bekerülnek. Más kérdés, hogy hatalmas fölénnyel győztek, ugyanis a többi négy jelölt együtt nem kapott annyi voksot, mint az egész szezonban kiegyensúlyozottan teljesítő debreceni futballisták.

Kapusposzton az őszi első Dibusz Dénesnek, illetve csapatának, a PMFC-nek nem volt jó tavaszi szezonja, 25 gólt kapott, így benne volt a pakliban, hogy a végig magabiztos, a tavasszal nyolc gólt kapó Nenad Novakovics végez az élen ebben a kategóriában. A szerb futballista a voksok 31 százalékát kapta meg, míg Dibusz 23 százalékát.

A legnagyobb küzdelmet a jobb oldali belső védő posztján az ősszel győztes, honvédos Debreceni András és Dajan Simac párharca hozta, amelyet végül három százalék különbséggel (25–22) a DVSC légiósa nyert meg. A 30 éves Simac annak ellenére nyert a posztján, hogy a szezon hajrájában négy meccsen nem került be a Debrecenbe, miközben Debreceni András az összes tavaszi meccsen végig a pályán volt, és fontos szerepet játszott abban, hogy a Honvéd a negyedik helyen fejezte be a szezont.

SZAKÁLY ÉS BOUADLA IS BEKERÜLT

A középpályáról az ősszel Bódi Ádám és Varga József került be az álomcsapatba. Ők tavaszra is megtartották jó formájukat, de rajtuk kívül az algériai-francia Selim Bouadla és a Hivatásos Labdarúgók Szervezeténél (HLSZ) a szezon legjobbjának megválasztott Szakály Péter is bekerült olvasóink tavaszi csapatába. Mindketten főszereplői voltak a Debrecen menetelésének, ezt díjazták a voksolók is: Szakály a szavazatok 47 százalékát kapta meg, megelőzve a diósgyőri José Luquéét (32 százalék), míg Bouadla 33 százalékkal nyert a paksi Böde Dániel előtt (25 százalék).

A szavazás egyébként jól visszaadja egyes játékosok visszaesését is, hiszen például José Luque az ősszel még fölényesen nyert a posztján, de a tavaszra a DVTK-val együtt az ő játéka sem volt már annyira meggyőző. Az őszi gárdából kiszorult Dudás Ádám is, aki az edzőváltás után (Csertői Aurélt Pintér Attila váltotta) már nem számított biztos kezdőnek Győrben, és nem is tudta ugyanazt a gólerős játékot nyújtani.

COULIBALY ÉS KONDÁS NAGY FÖLÉNYE

Elöl az ősszel még egyetlen debreceni sem került be a csapatba, ezúttal viszont az NB I gólkirálya, Adamo Coulibaly az összes posztot figyelembe véve a legnagyobb szavazataránnyal, 58 százalékkal került be a legjobbak tizenegyébe, míg éktársa az együttes egyetlen nem debreceni futballistája, az ősszel is csapatba kerülő Nikolics Nemanja lett (Videoton). Az ő párosuk nem meglepő, hiszen Coulibaly 20 góllal lett gólkirály, míg Nikolics 19-cel a második, de 14 találattal utóbbi lett a tavaszi (16–30. forduló) gólkirály.

Az edzőknél a DVSC szakvezetője, Kondás Elemér nyert nagy fölénnyel, 59 százalékot kapott, megelőzve Sisa Tibort ( 17 százalék), Horváth Károlyt (8), Supka Attilát, illetve Török Lászlót (7-7).

A SZEZON LEGSZEBB GÓLJA – JOSÉ LUQUE (DVTK–SIÓFOK 2–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik