A Sisa, Dzurják kettős irányítja a Diósgyőrt - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.06.14. 11:41
null
Sisa Tibor a jövőben Diósgyőrben dolgozhat (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Néhány napja elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be arról, hogy Sisa Tibor lehet a DVTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A szakembert ma hivatalosan is kinevezték a csapat élére. Sisa Tibor az anyagilag jóval kecsegtetőbb kuvaiti ajánlattal szemben fogadta el a DVTK által kínált szerződését. A szakember Dzurják Józsefet kérte fel segítőjének, míg Veréb György a kapusokkal foglalkozik.

A szakvezető a Tatabánya trénereként szerzett magának először országos elismertséget, amikor a másodosztályú bajnoki cím (2005–2006) után újoncként az ötödik helyen végzett az élvonalban. Időközben szakmai felkészültsége mellett pedagógusi erényeit is megcsillantotta, amikor a korosztályos magyar válogatottal Eb-bronzérmet szerzett, valamint kvalifikációt a vb-re. Nem véletlenül választották meg 2008-ban az Év edzőjének.

Ilyen indítást követően a nagyobb kihívások is megtalálták: előbb a Diósgyőr kispadját kapta meg 2008 végén, ám az anyagi nehézségek akkor erőteljesen a szakmai munka rovására mentek, három hónap után távozott. Nem maradt azonban sokáig munka és csapat nélkül, a Bp. Honvéd irányítását vette át, a kispestiekkel Magyar Kupát nyert 2009-ben. Útja a fővárosból ismét vidékre vezetett, ahol a kulcsembereit folyamatosan elveszítő Kaposvári Rákócziból előbb stabil középcsapatot formált (7. hely), majd a legutóbbi idényben a sokak által biztos kiesőnek vélt klubot végül simán bent tartotta az élvonalban (10. hely).

A szezon már úgy ért véget, hogy a szakember biztosan eldöntötte, távozik: külföldi munka felé kacsingatott. Hiába próbálták maradásra bírni, nem változtatta meg döntését. Salgótarjáni születésűként azonban a miskolci klubot irányítani mindig is különös kihívást jelentett számára. Ennek szeretne most megfelelni, de már jóval stabilabb hátteret maga mögött tudva.

SISA TIBOR: NEM SZOKTAM KÍSÉRTENI, DE VAN NÉHÁNY HELY, AHOL TUDOM, VAN MÉG DOLGOM

„Már éppen pakoltam a bőröndömbe, amikor befutott a Diósgyőr hívása. Előbb abbahagytam a pakolást, majd óráról órára kivettem egy-egy dolgot. Amikor 2009 januárjában Ludányhalásziban jártak a DVTK szurkolói, azt ígértem nekik, hogy leszek én még edző Diósgyőrben. Nem szoktam »kisérteni«, nem járok vissza egykori csapataim meccseire, de van néhány hely, ahol tudom, van még dolgom. Most jött el a visszatérés ideje, nagyon örülök, hogy ismét a DVTK edzője lehetek. Úgy gondolom, tartoztam annyival a Diósgyőr szurkolóinak, hogy ne a zsebemre, hanem a szívemre hallgassak.”

 

„Nem szoktam mozogni egy kispad felé sem, csak oda megyek, ahová hívnak. Örülök, hogy rám esett a választás, mostantól csak a lehető legjobb szereplés jár a fejemben, és bízom benne, hogy meg tudok felelni a szurkolók, a klubvezetők és saját magam elvárásainak. Ez a régió megérdemel egy igazán jó csapatot, és emlékszem, volt már itt egy legendás nagycsapat, amit egy másik nógrádi edző, Szabó Géza bácsi épített fel. Tisztában vagyok vele, azt a szintet nem tudjuk elérni, de szeretnénk megközelíteni.”

 

„Aki tíz éve járt utoljára Diósgyőrben, az rá sem ismerne a körülményekre, de még én is óriási változásokat tapasztaltam. A csapat nagyon szépen alakul, és harminchárom éve a legjobb helyezést érte el az előző bajnokságban. Innen kell nekünk előrelépni mind egyénileg, mind csapatként és természetesen eredményben is. Egy, esetleg több meghatározó játékos igazolásával folytatni tudjuk a fejlődést, de nem szoktam megijedni a fiatal játékosok beépítésétől sem.”

 

(forrás: dvtk.eu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik