Az érdektelenség miatt elmarad a Fradi és a Vasas dallasi tornája

Vágólapra másolva!
2012.02.10. 07:22
null
A sajtótájékoztató még megvolt, a torna azonban elmaradt (Fotó: fradi.hu)
Címkék
A sikertelen detroiti felkészülési torna után a szervezők úgy határoztak, hogy nem rendezik meg a Ferencváros, a Vasas, a mexikói Pumas és az argentin River Plate részvételével – az eredeti elképzeléseknek megfelelően ma hajnalban kezdődő – dallasi négyes tornát. A csapatok tiltakoznak a döntés ellen.

Az esti hírek még arról szóltak, hogy csúszik a dallasi felkészülési torna rajtja. Később azonban kiderült, hogy nagyobb a baj. A szervezők ugyanis törölték az egész programot.

Már a pár hónappal ezelőtti bejelentés pillanatában is sokan kételkedtek, hogy sikeres lehet az elképzelés. Elvégre két magyar csapat, egy mexikói együttes és a jelenleg az argentin másodosztályban szerénykedő River Plate (ráadásul a tartalékcsapatának...) fellépése nem biztos, hogy stadionokat tud megtölteni az Egyesült Államokban.

A szervezők ráadásul két tornát terveztek, egyet Detroitban, egyet Dallasban, s a bejelentéskor mindkét városban 40 ezer nézőre számítottak. Ezzel szemben például az FTC–Vasas detroiti „bronzmérkőzésre" 1300-an látogattak ki.

A döntés – mely szerint elmarad a viadal – tehát nem meglepő. Mint ahogy a csapatok tiltakozása sem, hisz önhibájukon kívül változott a felkészülési programjuk. A négy klub közös közleményben tiltakozott a történtek ellen.

NEM VOLT LEFOGLALVA A STADION?

A Pumas honlapján megjelent közlemény szerint adminisztratív problémák miatt maradt el a dallasi torna. A klub tájékoztatása szerint órákkal az első mérkőzés előtt még nem volt tisztázott, hogy a csapatok használhatják-e egyáltalán a dallasi stadiont.

A NÉGY ÉRINTETT KLUB KÖZLEMÉNYE

Törölték a dallasi négyes nemzetközi labdarúgótorna csütörtöki mérkőzéseit. Ennek kapcsán a négy részt vevő klub – az argentin River Plate, a mexikói UNAM Pumas, a Ferencváros, valamint a Vasas-Híd FC – közös közleményt ad ki, melyben mélységes felháborodásukat fejezik ki az esemény szervezését illetően.

 

A csapatok önhibáján kívül elmaradó torna csorbítja a klubok jó hírnevét, ezen felül szakmailag nehéz helyzetbe hozza az érintett együtteseket. A négy klub megteszi a szükséges lépéseket a FIFA fegyelmi bizottsága felé.

 

Dallas, 2012. február 9.

 

Pedro Osvaldo Boldrini – a River Plate csapatvezetője

Enrique Durand Mendoza – az UNAM Pumas csapatvezetője

Kubatov Gábor – a Ferencváros elnöke

Kovács Ágnes – a Vasas FC Kft. ügyvezetője

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik