A Paks nyert, az Újpest kikapott Belekben

Vágólapra másolva!
2012.02.13. 18:44
null
Zoran Szpisljak (labdával) csapata, az Újpest második vereségét szenvedte el Belekben (Fotó: ujpestfc.hu)
Címkék
Az Újpest FC harmadik beleki felkészülési mérkőzésén 2–1-es vereséget szenvedett az ukrán élvonalbeli Volin Lucktól, pedig a szünetben Remili Mohamed góljával még a lila-fehérek vezettek. A Paks ugyanakkor könnyedén nyert a román másodosztályú Gloria Bistrita (Beszterce) ellen.

A törökországi Belekben edzőtáborozó magyar csaptok közül ma a Paks és az Újpest lépett pályára.

A tolnaiak már az első félidőben meggyőzően futballoztak a román másodosztályú Gloria Bistrita (Beszterce) ellen, ugyanis Szatmári Lóránd és Vayer Gábor találatával már a szünetben 2–0-ra vezettek. A második félidőben a beszterceiek ugyan szépíteni tudtak, de mivel Sifter Tamás is eredményes tudott lenni, így 3–1-re nyert a Paks. Kis Károly csapatának ez volt a második beleki meccse, miután múlt héten a román élvonalbeli Petrolul Ploiestitől 2–1-re kikapott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKS–AFC GLORIA BISTRITA (romániai) 3–1 (2–0)
Belek

PAKS: Pokorni – Heffler T. (Mészáros, 46.), Fiola, Gévay, Szabó J. – Bartha (Éger, 46.), Sipeki (Csehi, 60.), Sifter, Szatmári (Magasföldi, 60.) – Hrepka (Kiss T., 60.), Vayer (Böde, 46.). Vezetőedző: Kis Károly

A Paks gólszerzői: Szatmári (37.), Vayer (41.), Sifter (66.)

 

Az Újpest nem a legerősebb összeállításában lépett pályára az ukrán élvonalban 12. helyen álló Volin Luck ellen, ebben közrejátszottak kisebb sérülések is. Rajczi Péter derék, Kabát Péter térdfájdalmai miatt nem játszott.

Ennek ellenére az első félidőben a lila-fehérek szerezték meg a vezetést Remili Mohamed 11-esből szerzett góljával.

A folytatásban azonban hiányzott az átütőerő az Újpest támadásaiból. Az ukránok a 62. percben egyenlíteni tudtak, majd negyed órán belül egy tizenegyesből fordítottak is, így 2–1-re megnyerték a találkozót.

Az Újpest az MFK Kosice (Kassa) elleni győzelme után már a második vereségét szenvedte el Belekben, ugyanis múlt héten az FC Brasovtól (Brassó) is kikapott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–VOLIN LUCK 1–2
ÚJPEST (kezdőcsapat):Balajcza – Szokol, Lipták, Mihajlovics, Fodor M. – Proesmans (Markovics, 66.), Nagy P. – Simon K. (Balogh, 61.), Barczi (Nikon, 70.), Remili – Zamostny. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Az Újpest gólszerzője: Remili (42. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik