A Paks a papírformának megfelelően győzött

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 16:26
null
Nagy az öröm a Paksnál (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A labdarúgó NB I 18. fordulójában a sereghajtó Szolnok a dobogóra esélyes Paks otthonába látogatott. A hazai csapat Böde Dániel és Bartha László gyors góljával a 6. és a 16. percben már 2–0-ra vezetett. A vendégek még az első félidőben szépíteni tudtak Némedi Norbert révén. A második félidőben aztán az 52. percben Montvai Tibor is betalált, beállítva a 3–1-es végeredményt.

Pakson két olyan csapat mérkőzött meg egymással, amely a pályaviszonyok miatt az elmúlt fordulóban nem léphetett pályára, ezért csak most kezdhette meg a tavaszi évadot. A hazai csapat esetleges győzelme esetén akár a második helyre kerülhetett volna a tabellán, míg a Szolnoknak életmentőnek számít minden pont, hiszen a kiesés elkerülése a fő cél, amely egyre távolabbivá válik az újonc számára.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A hazaiak az elvártaknak megfelelően kezdték a mérkőzést, és már a hatodik percben megszerezték a vezetést. Kiss bal oldali beadását a hosszún érkező Bartha visszapasszolta a második hullámban érkező Bödéhez, aki kapura lőtt. A labda elé még bevetődött egy szolnoki védő, akiről a labda a bal felső sarokba pattant, és Melnicenko kapus csak tétlenül tudta nézni, ahogy együttese hátrányba kerül (1–0).

A Szolnok a gól után mindent egy lapra feltéve támadásba lendült, és ekkor tudta csak először átlépni a felezővonalat. Vesztére, a Paks ugyanis a vendégek kinyíló védelmét ismét gólra váltotta csupán tíz perccel az első találat után. Bartha elindult saját térfeléről, majd néhány csel bemutatását követően zavartalanul ért a kapu előterébe, ahonnan lövésre szánta el magát, s 30 méteres bombája a bal felsőbe csapódott (2–0).

A vendégek tovább próbálkoztak, ami végül meghozta gyümölcsét. A 27. percben Búrány jobb oldali szabadrúgását Djurovics kapura lőtte, de a védők ekkor még blokkolni tudtak. A labda azonban Némedi elé került, aki senkitől sem zavartatva hét méterről a kapu bal oldalába emelt (2–1).

Jókor jött a szünet mindkét csapat számára, mert épp kezdtek kifogyni a helyzetekből. A második félidőre azonban Kis Károly beállította Montvai Tibort, aki a bizalmat meghálálva az 52. percben megszerezte csapata harmadik találatát. Kiss szöktetése után remekül centerezett Montvai elé, akinek már nem volt nehéz dolga, hiszen hét méterről kellett a kapu közepébe passzolnia a labdát (3–1).

A felek ezután igen sok hibával játszottak, ebből kifolyólag pedig sok volt a szabálytalanság, de egyik sem volt súlyos. Kérdéses szituáció volt, amikor Fitos bal oldali szöglete után Ngalle lövését blokkolták, majd Zsolnai próbálkozhatott ismét, de Éger újfent a labda útjába állt. A vendégek kezezést reklamáltak, de az asszisztens határozottan a szögletzászlóra mutatott.

A Paksnak két nagy helyzete volt még a meccs végén. Szépen felépített támadás után végül Bödéhez került a labda, aki teljesen üresen állt nyolc méterre a kaputól, de keresztbe elgurított a kapu előtt. Aztán Sipeki indult meg, és 25 méterről a lécet találta telibe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik