A magyar válogatottat választaná a Honvéd alapembere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.03. 18:28
null
Az éppen lövésre készülő Holender Filip 21 évesen lassan alapember lesz Kispesten (Fotó: Földi D. Attila)
Holender Filip, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd szerb-magyar kettős állampolgár középpályása húzóemberé nőtte ki magát csapatában, ám nem fél a nyomástól, amely emiatt nehezedik rá. Jelenleg ő és csapata is élvezi a sikereket, és bízik benne, hogy a magyar U21-es válogatott után a felnőtteknél is magára húzhatja Magyarország címeres mezét.

 

Holender Filip gólt szerzett a legutóbbi, DVSC-Teva elleni bajnokin, és bár a győzelem (3–3) nem jött össze, csapata és saját teljesítményével sem lehet elégedetlen. A 21 éves bal oldali szélső középpályás szép lassan a Budapest Honvéd alapemberévé vált, ám nem fél a megemelkedett elvárásoktól.

„Örülök, hogy jól megy a játék, és legutóbb a Debrecen ellen a kapuba is betaláltam. Mondhatjuk, sikerült állandósítanom a helyem a kezdőcsapatban, de nem dőlök hátra, szeretnék mindig jól teljesíteni. Érzem, hogy többet várnak már tőlem, mint korábban, de nem ijedek meg ettől. Szeretnék gólokat szerezni, gólpasszokat adni, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Budapest Honvéd játékosa, Holender Filip.

A fiatal futballista 15 évesen Szerbiából került a Honvéd Akadémiájára. Ma már szerb-magyar kettős állampolgár, bemutatkozott a magyar U21-esek válogatottjában is, és ha egyszer odáig jut karrierjében, szívesen húzná magára Magyarország címeres mezét a felnőttek között is.

„Tudom, hogy sokat kell még dolgoznom, de az U21-ben már bemutatkoztam a magyar válogatottban, és ha egyszer úgy adódik, akkor boldogan mondanék igent a meghívásra a felnőttek között is. Hat éve Magyarországon élek, szeretek itt lenni. Azért jöttem ide, mert jobbak voltak a feltételek itt, mint Szerbiában. Itt minden adva van, hogy fejlődjek, bízom benne, hogy a Honvéddal sikeresek leszünk” – tette hozzá a fiatal középpályás.

LABDARÚGÓ NB I, 3. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Nézőszám
Augusztus 1., szombat
18.00 Újpest FC–Békéscsaba 2–0 Németh Ádám
3692
18.00 Puskás Akadémia–Paksi FC 1–0 Solymosi Péter
1261
18.00
Haladás–MTK 2–2 Berke Balázs
3130
18.00
DVTK–Videoton FC 1–2 Iványi Zoltán
4264
20.30 Vasas–FTC 0–2 Kassai Viktor
3000
Augusztus 2., vasárnap
18.00 Bp. Honvéd–DVSC-Teva 3–3 Andó-Szabó Sándor
2700
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik