A Loki korábbi kapitánya a Panszerraikoszban folytatja

Vágólapra másolva!
2011.01.20. 19:11
null
Kiss Zoltán Görögországba igazolt (Fotó: Szabó Miklós)
Kiss Zoltán távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-től: a görög élvonalbeli Panszerraikosznál folytatja pályafutását. A középpályás szerződése a télen lejárt a Lokinál, így ingyen váltott klubot.

 

Eldőlt, hogy Kiss Zoltán nem marad a Debrecen játékosa. Az ősszel még a Loki csapatkapitányaként futballozó középpályás szerződése lejárt 2010 végén, és a játékos Görögországba, az élvonalbeli Panszerraikoszhoz igazolt.

HAT ÉVVEL EZELŐTT DÉTÁRI IS VOLT A CSAPAT VEZETŐEDZŐJE

Az 1964-ben a helyi Iraklisz és Apollon egyesülése után megalapított Panszerraikosz a Görögország kontinentális részén, Szalonikitől 70 kilométerre fekvő Szerresz városának csapata, egyúttal az egész régió egyik legnépszerűbb klubja is. A 9500 fő befogadására alkalmas stadionja 1926-ban épült, azóta többször felújították. A csapat 2008-ban 16 év várakozás után jutott fel az élvonalba, de egyből ki is esett. Ezután nem kellett ilyen sokáig várnia, egyetlen másodosztálybeli idény után ugyanis újra visszajutott az élvonalba. Détári Lajos 2005-ben rövid ideig itt ténykedett; jelenleg a szerb Dragan Kokotovics a vezetőedző, aki 1992 óta dolgozik Görögországban.

„Jól ismerem a Panszerraikoszt, amely a görög élvonalban szerepel. Köszönöm a klub elnökének, hogy bizalmat szavazott nekem, mindent meg fogok tenni, hogy segítsek a csapatnak elérni a céljait. Mától új fejezet kezdődik a karrieremben. Ez a csapat bízott bennem, én pedig a pályán hálálom meg a bizalmat" – nyilatkozta a már Görögországban tartózkodó Kiss Zoltán.

Nem Kiss Zoltán az 1964-ben alapított klub első januári szerzeménye, hiszen a tél folyamán a szerb Uros Szindzsics, az egyszeres bosnyák válogatott Semir Kerla és a 30-szoros dél-afrikai válogatott Bernard Parkert is megszerezte a Panszerraikosz (utóbbit kölcsönvette a Twentétől).

A 30 éves debreceni középpályás ebben az idényben kilenc mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett az NB I-ben. Az Európa-liga főtábláján a Loki mind a hat találkozóján szerepelt, négyszer végigjátszotta a meccset.

Mint január elején beszámoltunk róla, Kiss szerződését ugyanazokkal az anyagi feltételekkel hosszabbította volna meg a Debrecen, mint amilyeneket az elmúlt két évben a kontraktusába foglalt. Kiss néhány hete gondolkodási időt kért, és most kiderült, hogy nem fogadta el a Loki ajánlatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik