S. ZS. 2020.05.01 07:16 Frissítve: 2020.05.01 13:20

A labdázás napi rutin Törőcsik András számára

A labda ma is boldoggá teszi az újpestiek és a legtöbb magyar futballrajongó korábbi közönségkedvencét, Törőcsik Andrást.

Az 1982-es vb-t is megjáró Törőcsik András ma 65 éves

 

Törőcsik András 65 éves!

Nemcsak az Újpest szurkolói, talán még sok ferencvárosi drukker is pontosan tudja, hogy május első napja a korábbi csatár születésnapja. Törőcsik András lila-fehér mezben hatszor volt bajnoki dobogós, háromszor bajnok, háromszor kupagyőztes, 45-ször szerepelt a válogatottban – fantasztikus cselei miatt a közönség egyik, ha nem a legnagyobb kedvence volt.

Évek óta azonban a legfontosabb kérdés Törővel kapcsolatban a következő: hogy van?

Az elmúlt években a betegségéről lehetett leginkább hallani. Tíz éve stroke-ot kapott, immár több mint öt éve életmentő agyműtétet kellett végrehajtani rajta, akkoriban csak feküdni tudott, azonban egy sportmasszőr és erőnléti edző, Pintér István felügyelete mellett rengeteget javult az állapota. A szakember testileg és szellemileg is edzette a korábbi futballsztárt, aki napról napra jobban lett, olyannyira, hogy fel tudott kelni az ágyból, majd mozogni kezdett, a lassú sétát – hosszú hónapok kitartó munkáját követően – kocogás váltotta fel…

„Márciusig a Pénzügyőr pályáján labdáztunk – mondta Pintér István. – A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjából kihoztuk Andrist, és a futballpályán tudtunk mozogni. A kocogás, a labdázás napi rutinná vált, ezt követte az ebéd, amelyre nagyon odafigyeltünk: fel kell erősíteni Andrist, ezért kalóriagazdag étrendet állítottunk össze. Kenyér, szalonna, hagyma – látható volt, mennyit fejlődött, erősödött az elmúlt években. Délután a tornateremben mozogtunk, medicinlabdát dob, bordásfalra mászik…”

A járványhelyzet azonban mindent átírt: látogatási tilalom van, Törőcsik András a kórház falai közé szorult.

„Most nem találkozhatunk, de vittünk neki tortát, és a kórházban felköszöntötték – mondta Törőcsik Éva, András nővére. – Sajnos szomorú amiatt, hogy az edzés, a kinti mozgás most nem lehetséges, de köszönjük az érdeklődést: Andris jól van. Reméljük, mielőbb vége lesz ennek az őrületnek, és ismét kimehet a futballpályára labdázni – erre vágyik a legjobban.”

Törő táncolt: gól a Bolívia elleni 6–0-s meccsen (Fotó: Imago Images)

 

2020.10.24 14:19:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...kihagyott büntető, dulakodás a végén, no és kétgólos, megérdemelt zöld-fehér siker.

2020.10.24 13:54:27

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Megszakadt a paksiak diadalsorozata, sőt a hajrában Eppel hagyta ki a meccs ziccerét.

2020.10.24 13:49:55

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kovácsréti bombagólja kevés volt a győzelemhez a Várdának, szerencse is kellett a ponthoz a kék-fehéreknek.

2020.10.24 09:49:05

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE, BORBOLA BENCE

Haratin elmondta, Barcelona után áthangolódtak a derbire, tudja, mire számíthatnak.