A KTE megegyezett a Hajdukkal Foxiról

Vágólapra másolva!
2011.06.07. 15:57
null
Foxi nagy valószínűséggel a Hajduknál folytatja (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét szóban megegyezett a horvát Hajduk Splittel Foxi Kethevoama eladásáról, akiért 400 ezer eurót kaphat a magyar csapat.

Egyre többet ér Foxi mesterhármasa a Magyar Kupa döntőjében. A Kecskemét Videoton ellen megnyert találkozójának hőse ugyanis a KTE-Ereco történetében rekordnak számító összegért válthat klubot a nyáron.

A delmagyar.hu beszámolója szerint a Kecskemét és a Hajduk Split már meg is egyezett a közép-afrikai középpályás átigazolásáról, és a horvát klubnak már csak a futballistával kell megállapodnia új szerződésének részleteiről.

A hírek szerint 400 ezer euró (106 millió forint) üti a kecskemétiek markát, és ha a Hajduk Split továbbértékesíti Foxit, akkor több pénzt is kaphat érte a magyar csapat. Ezzel a középpályás a KTE legdrágábban eladott játékosa lehet, miután eddig a DVSC-nek 65 millió forintért értékesített Yannick vezette a képzeletbeli listát.

Mint korábban beszámoltunk róla, horvát lapértesülések szerint eredetileg André Alves játékát szerették volna megtekinteni a Hajduk Split vezetői a Magyar Kupa döntőjében, de Foxi remeklése lenyűgözte a küldöttséget.

Foxit egyébként nemcsak a horvát bajnokság második helyén végző csapat szerette volna megszerezni, Rózsa Pál, a KTE többségi tulajdonosa elmondta, Belgiumból és Lengyelországból is voltak érdeklődők. A sportvezető a klub hivatalos honlapjának megerősítette, hogy megegyeztek a horvátokkal.

„Szóbeli megállapodás született a horvát Hajduk Split vezetőivel Foxi átigazolása ügyében – nyilatkozta a kecskemetite.hu-nak Rózsa Pál többségi tulajdonos. – Jelenleg az írásbeli szerződés fordítása zajlik, de eddig ezzel is mindent rendben találtunk. Klubunk százmillió forint körüli összegért adná át a játékos játékjogát a horvátoknak, de amennyiben a jövőben értékesítik, abból az összegből is jutalékot kapunk. Hangsúlyozom, a játékos még ezt követően tárgyal a Hajduk vezetőivel, csak az ő megegyezésük után tekinthető véglegesnek az átigazolás, de erről azonnal tájékoztatjuk majd szurkolóinkat.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik