A Kecskemét sorozatban harmadszor is megverte odahaza a Fradit!

Vágólapra másolva!
2023.11.05. 14:35
null
Fotó: Török Attila
A labdarúgó NB I 12. fordulójában a Kecskemét 2–1-re megverte odahaza a Ferencvárost. A nagy mennyiségű eső miatt pocsék talajú pályán küzdött egymással a két csapat, az elmúlt idénybeli arany- és ezüstérmes csatáját ismét a Kecskemét nyerte meg, igazi célfutballt bemutatva.

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ
Kecskeméti TE–Ferencvárosi TC 2–1
(Pálinkás 18., Horváth Krisztofer 33. – 11-esből, ill. Lisztes 69. – 11-esből)
Kecskemét,
Széktói Stadion, 4957 néző. Vezette: Pintér Cs.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NÉHÁNY MÁSODPERC után látni lehetett, ezen a napon lesz gondja a futballistáknak. Nemcsak egymással, a pocsék talajú pályával is meg kell küzdeniük, alig kezdődött el a mérkőzés, a Belényesi Csaba lába felé guruló labda egyszer csak megállt egy jókora pocsolyában. Az elképesztő jelenetsorok innentől sorra követték egymást.

Igazi labdarúgásról nem igazán lehetett beszélni.

Az egyébként is rossz talajú pálya a rendkívüli mennyiségű esőtől nemcsak mély volt, hanem a rajta megálló víz miatt akciók vezetésére is alkalmatlan – a körülményekhez a Kecskemét alkalmazkodott jobban. A Ferencváros nem szeret a Széktói Stadionba járni, az elmúlt idényben kétszer is 2–0-ra kapott itt ki, ezúttal a lilák negyvenöt percnyi játék után vezettek két góllal. A hazaiak racionális, de eredményes futball játszottak, és az első gólnál is szembetűnő volt, mennyivel jobban használták ki a nedves, vizes füvet. Hiába a Ferencváros végzett el szabadrúgást, a felívelt labda után a labdát megkaparintó Szűcs Kornél normál körülmények között ritkán látható módon negyvenméteres passzal indította magát, végignyargalt a jobb oldalon, középen pedig Pálinkás Gergő mesterien lőtte ki távolról, laposan a bal alsó sarkot.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila


A ferencvárosi futballisták közül többen is tudásuk alatt játszottak, a védelem bal oldalán Cristian Ramírez nagyon nem érezte a nedves talajt, rendre rossz döntéseket hozott, a második kecskeméti gól előtt is ő szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Horváth Krisztofer higgadtan értékesítette, és ekkor úgy tűnt, a félidei magabiztos kettő nullás vezetés, valamint az addig látottak alapján a Kecskemét ezúttal is megtréfálhatja a magyar bajnokot.

A szünetben Dejan Sztankovics hármat is cserélt, nyilvánvalóan ő sem volt elégedett néhány futballista játékával, hozzáállásával, érkezett a védelembe Eldar Civic, a középpályára Sigér Dávid, előre pedig Lisztes Krisztián. Az egyre pocsékabb talajú pályán néha gladiátorok küzdelmét lehetett látni, a játékosok méterekről csúsztak be egymásnak, néha a szurkolók is felszisszentek, csoda volt, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül.

A KTE a kétgólos előnye tudatában érthetően nem siettette a játékot, próbálta – a körülményekhez képest – sokat birtokolni a labdát, de a Ferencváros szépen fokozatosan átvette a játék irányítását, és a játék áttolódott a hazaiak térfelére. Szép játékról továbbra sem lehetett beszélni, ám a labdarúgók egyike sem fogta vissza magát, a többségnek még a fülcimpája is saras volt. A feszültséget már megszokhattuk a két klub mérkőzésein, és ez ezen a vasárnapon is egyre fokozódott.

Ahogy haladtak előre a percek, úgy váltak egyre ingerültebbé a futballisták, és egészen különös jelenetnek lehettünk szemtanúi, amikor a hazaiak védője, Szalai Gábor egy összecsapásnál egyszerűen meghúzta hátulról Cebrail Makreckis copfját. Pintér Csaba játékvezető ugyan a VAR-rendszer segítségét is kérte az eset elbírálásánál, ám a hazai játékos megúszta sárga lappal.

A Kecskemét foggal-körömmel küzdött, minden labdáért megharcolt, és ez láthatóan nem ízlett a ferencvárosiaknak.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Érdekes volt azt is megfigyelni, hogy az ilyen mély talaj általában azoknak a futballistáknak kedvez, akiknek alacsonyabban van a súlypontja, ehhez képest a hórihorgas Pálinkás Gergő elöl mesterien állta a sarat, magas termete ellenére jól alkalmazkodott a talajhoz, és ez több kecskeméti labdarúgónál is megfigyelhető volt. A videobíró ezen a napon ismét számtalanszor megszakította a játékot, egy ilyen szituáció után jutott büntetőhöz a Ferencváros. Pintér Csaba ezúttal is kikocogott az oldalvonal mellé, hogy maga is megnézze az apró monitoron az esetet, és úgy ítélte meg, jogosan jár a Fradinak a tizenegyes.

Noha a labdát előbb Samy Mmaee ragadta magához, a marokkói védő azt végül átadta a tőle elkérő csereembernek, Lisztes Krisztiánnak, aki védhetetlenül lőtt a jobb alsóba a kapufa tövéhez. Több mint húsz perc hátravolt ekkor még a találkozóból, így a Ferencvárosnak bőven volt még ideje támadni, hajtani az egyenlítésért, hogy megőrizhesse Dejan Sztankovics vezetőedző veretlenségét.

Ahogy arra számítani lehetett, a hajrában jó néhány izgalmas helyzet akadt még a kapuk előtt, ám az újabb gólszerzés lehetőségét a KTE sem adta fel, Zeke Márió beadásánál Botka Endre kezére pattant a labda – ha nem is szándékosan –, ám a Fradi megúszta újabb büntető nélkül.

Ahogy fogyott az idő, úgy kezdte egyre inkább előre ívelgetni a labdákat a Ferencváros, csereként beállt a játékhiánnyal küzdő, de fürge Tokmac Nguen is, hátha meglepi valahogyan a kapuban Varga Bencét, ám a kecskeméti kapus végig magabiztos maradt, és ha kellett, mindenkit letarolt az öt és felesen belül. Beívelésekkel, oldalról belőtt labdákkal is próbálkozott a vendégcsapat, ám sok technikai hiba is becsúszott, egy-egy buckákon megpattanó labda után a beadás tizenöt méterrel a kapu mögött kötött ki. Nagyot harcolt mindkét fél, a Ferencváros mindent beleadott, hogy a tízperces ráadásban valahogyan megszerezze legalább az egyenlítő gólt, de az igazi átütőerő ekkor már hiányzott a játékából.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila


Az elmúlt kiírás arany- és ezüstérmesének csatája rendkívüli izgalmakat hozott ezen a vasárnapon is, de a kecskeméti pálya talaja egyszerűen méltatlan volt az NB I-hez. A Ferencváros jókora hátrányba került azzal, hogy ekkora eső zúdult a hét utolsó napján a pályára, bár – ahogy mondani szokták – a körülmények mindkét csapat számára ugyanolyanok voltak, a magyar bajnok finoman fogalmazva sem tudta azt a játékot nyújtani, amit egy normál talajú pályán lehetne.

A kecskemétiek célfutballja előtt pedig le a kalappal, az elmúlt idényben kétszer is 2–0-ra verték meg hazai pályán a Fradit, ezúttal meg 2–1-re. A lila-fehér gárda számára ráadásul fontos is volt a győzelem, hiszen a kisebb hullámvölgy után sorozatban másodszor győzött, a Zalaegerszeg (3–1) után a Ferencvárost is legyőzte a Széktói Stadionban.

A pályamunkásoknak pedig fel van adva a lecke, ez után a mérkőzés után nem lesz egyszerű ismét futballpályát varázsolni ebből a sárkupacból. 2–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 11 8 1 2 34–14 +20 25
2. Paksi FC 12 7 4 1 23–13 +10 25
3. Újpest FC 12 6 2 4 21–22 –1 20
4. Puskás Akadémia 12 5 5 2 20–15 +5 20
5. Fehérvár FC 12 5 2 5 24–20 +4 17
6. Debreceni VSC 12 5 2 5 20–18 +2 17
7. Diósgyőri VTK 12 5 2 5 18–17 +1 17
8. Kecskeméti TE 12 5 1 6 18–19 –1 16
9. MTK Budapest 12 4 3 5 11–20 –9 15
10. Zalaegerszegi TE 12 3 2 7 16–28 –12 11
11. Mezőkövesd 11 3 1 7 13–20 –7 10
12. Kisvárda 12 2 1 9 10–22 –12 7
NB I, 2023–2024, 12. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
November 4., szombat
Mezőkövesd–Debrecen 2–1Mezőkövesd,Városi StadionCsonka Bence
2119
Puskás Akadémia–Diósgyőr 0–0Felcsút, Pancho ArénaDerdák Marcell
1680
Fehérvár–Újpest 2–1Székesfehérvár,Sóstói StadionAndó-Szabó Sándor
4990
November 5., vasárnap
Kisvárda–ZTE 0–1 Kisvárda,Várkerti StadionBognár Tamás 1820
Kecskemét–Ferencváros 2–1Kecskemét,Széktói StadionPintér Csaba
4957
Paks–MTK 0–0
Paks, Paksi FC StadionVad II István
1824
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik