A Kecskemét fél lábbal már a döntőben

Vágólapra másolva!
2011.04.19. 17:57
Címkék
A Kecskemét nagy lépést tett a döntőbe jutás felé a labdarúgó Magyar Kupában, az elődöntő első mérkőzésén ugyanis hazai pályán 5–1-re legyőzte a Zalaegerszeget.
Könnyen lehet, hogy a ZTE döntős esélyei elszálltak Kecskeméten (Fotók: Fuszek Gábor)
Könnyen lehet, hogy a ZTE döntős esélyei elszálltak Kecskeméten (Fotók: Fuszek Gábor)
Könnyen lehet, hogy a ZTE döntős esélyei elszálltak Kecskeméten (Fotók: Fuszek Gábor)
Könnyen lehet, hogy a ZTE döntős esélyei elszálltak Kecskeméten (Fotók: Fuszek Gábor)
Könnyen lehet, hogy a ZTE döntős esélyei elszálltak Kecskeméten (Fotók: Fuszek Gábor)

 

Szép idő várta a csapatokat, a kecskeméti szurkolóknak pedig nemcsak a lemenő nap lágy sugarai szereztek örömet, hanem csapatuk is. A története első MK-elődöntőjében szereplő KTE ugyanis akár már az első félidőben eldönthette volna a párharcot.
A 7. percben Tököli Attila kapott labdát a jobb oldalon, középre gurítására pedig két csapattársa is érkezett, közülük Kethevoama Foxi talált be közelről. 1–0

Csank János arckifejezése mindent elárul
Csank János arckifejezése mindent elárul

Tizenegy perc múlva kísértetiesen hasonló támadást vezettek a lila-fehérek, ezúttal Francis Litsingi passzolt középre a jobb oldalról, és Tököli lövését Vlaszák Géza ugyan nagy bravúrral védeni tudta, a kapuja nem szabadult fel, Tököli lecsapott a kipattanóra, majd fordulásból az éppen felálló Vlaszák mellett a hálóba emelt. 2–0

Csank János nem nézte tétlenül fiai csapnivaló produkcióját, a Milan Bogunovics helyére becserélt Varga Róberttel szerette volna stabilabbá tenni védekezésüket. Hamar világossá vált, hogy nem jött be ez a húzás, a vendégek hátsó alakzata továbbra is átjáróháznak bizonyult.

A harmadik gólnál éppen Varga ragadt be csúnyán, a Tököli remek passzával kilépő Litsingi pedig higgadtan emelt át Vlaszákon. 3–0

A Kecskemét nem tette meg azt a szívességet a ZTE-nek, hogy megnyugtató előnye tudatában visszaálljon, ennek pedig újabb találat lett az eredménye: a 35. percben ismét Litsingi került nagy helyzetbe, ezúttal Foxi nagyszerű indításával lépett ki, lövésébe a sokadszor is kiszolgáltatott helyzetben lévő Vlaszák csak beleérni tudott. 4–0

Néhány centin múlott csupán, hogy nem ötgólos előnnyel térhettek pihenőre a hazaiak, egy nagy Vlaszák-védést követően Foxi félfordulatból lőtt nem sokkal a léc fölé.

Csank Jánosnak tehát volt mit mondania a félidőben, szavai pedig meghallgatásra találtak, a második játékrész legalábbis más képet mutatott. A Kecskemét előtt továbbra is akadtak jó gólszerzési lehetőségek, de még a legnagyobb is kimaradt – Foxi szinte lemásolta az első félidő hajrájában bemutatott megmozdulását, újra csak félfordulatból tüzelt alig fölé –, a ZTE viszont jóval veszélyesebben játszott. A vendégek kitartó próbálkozásait végül a 80. percben kísérte siker, amikor Ahmet Delic szabadrúgását követően Djordje Kamber csúsztatott a kapuba. 4–1

A szépítő találat után tovább nyomtak a zalaiak, azonban a helyett, hogy tovább faragtak volna hátrányukon, kaptak egy újabb gólt. A 90. percben Sindou Dosso beadására Foxi érkezett, aki sokadik ziccerét már nem hagyta ki, így Litsingihez hasonlóan ő is két góllal fejezte be a találkozót. 5–1

Az 5–1-es sikerrel a Kecskemét hatalmas lépést tett a döntőbe jutás felé, a május 3-i visszavágón a Zalaegerszegnek kisebb csodára lenne szüksége a továbbjutás kiharcolásához.

PERCRŐL PERCRE
1. perc: A Zalaegerszeg kezdte a mérkőzést.
5. perc: Az első perckeben mezőnyjáték volt, a kapuk nem forogtak veszélyben.
7. perc: Tököli kapott labdát a jobb oldalon, majd középre tálalt, ahol Foxi érkezett és öt méterről a bal alsó sarokba lőtt. 1–0!
10. perc: Egy ide-oda pattogó labdát Delics lőtt kapura 11 méterről, de a labda a bal alsó sarok mellé ment.
11. perc: Kamber lőtt kapura, de Mohl Dávidot találta el, akiről a labda Ribánszki kezébe pattant.
Legutóbbi bajnokijuk is 1–0-s hazai sikerrel végződött. Akkor Gyagya Attila szép szabadrúgásával nyertek a lila-fehérek.
15. perc: A gól érezhetően megfogta a zalaiakat, a hazaiak kisebb mezőnyfölényben futballoznak.
16. perc: Bori bal oldali beadását Tököli vette át rosszul, így oda lett a nagy helyzet.
17. perc: Litsingi egy tizenhatoson belüli kényszerítő után kapta vissza kicsit hosszan a labdát, így Vlaszák megszerezte azt.
18. perc: Már két góllal vezet a KTE-Ereco! Litsingi a jobb oldalról adott középre, ahol Tököli üresen érkezett, és bár elsőre Vlaszák még bravúrral védett, a magyar válogatott támadó a kipattanót 14 méterről a kapuba emelte. 2–0!
24. perc: Cserélt a Zalaegerszeg: Varga Róbert váltotta Bogunovicsot.
27. perc: Tököli és Bori lövését blokkolták, majd Foxi emelt kapura a tizenhatos bal sarkáról, ám Vlaszák könnyedén védett.
29. perc: Tököli mesteri passza után Litsingi emelte át Vlaszákot a tizenegyespont magasságában, a labda pedig a kapuba hullott. Már 3–0!
31. perc: Tököli akár duplázhatott volna, de nem találta el a labdát egy beadás után mintegy nyolc méterről.
33. perc: Kocsárdi beadását Ribánszki húzta le magabiztosan.
35. perc:Lassan már kiütés lesz! Foxi egy szép csel után passzolt Litsingihez, aki jobb külsővel, 13 méterről kapura lőtt, Vlaszák csak beleérni tudott a labdába, amely a kapuba pattant. 4–0!
36. perc: Alempijevics távoli lövése hullott a zalai kapu tetejére.
39. perc: Teljes átjáróház a ZTE védelme! Litsingi külsővel passzolt Tökölihez, aki középre passzolt, Alempijevics 12 méterről lőtt, de Vlaszák hárított, a kipattanót pedig Foxi 11 méterről az üres kapu fölé lőtte.
42. perc: Varga Róbert kapta a mérkőzés első sárga lapját Tököli lerántásáért.
43. perc: Tököli és Alempijevics összjátéka után utóbbi éles szögből középre adott, de pontosan Vlaszák kezébe.
44. perc: Mohl jobb oldali szabadrúgását Vlaszák húzta le.
45. perc: Véget ért az első félidő.
2010. április 24-én is négy gólt láthatott a Széktói Stadion közönsége. Azonban az akkori bajnokin 2–2-es döntetlen született.
46. perc: Megkezdődött a második játékrész.
46. perc: A szünetben Tomiszlav Szivics is változtatott: Mohl helyére Farkas István állt, míg a vendégeknél Kocsárdit Horváth András váltotta.
49. perc: A csereként beállt Horváth 20 méteres szabadrúgása ment kevéssel kapu fölé.
52. perc: Csukics kapott sárga lapot.
55. perc: Egy újabb gyors támadás után Litsingi jobb külsővel emelt kapura, de fölé ment a labda.
58. perc: Alempijevics lőtt 28 méterről, de nagy erejű lövését Vlaszák szögletre ütötte.
63. perc: Balázs kapott sárgát, Alempijeivcs térdét rúgta meg.
66. perc: A remekül játszó Tököli helyére Goran Vujovics érkezett.
68. perc: Ebala is besárgult, ő Turkovst taglózta le.
71. perc: Delics lőtt kapura 22 méterről, de a középre tartó labdát Ribánszki könnyedén védte.
73. perc: Gyakorlatilag akár a továbbjutás is eldőlhetett volna. Bori jobb oldali beadását Foxi mellel letette Litsinginek, aki visszajátszott a feladónak, de a közép-afrikai játékos – ahogyan az első félidőben is – öt méterről a kapu fölé lőtt.
74. perc: Ivan Delics le, Ahmet Delic be.
75. perc: A duplázó Litsingi helyére Dosso érkezett.
76. perc: Csukics megrúgásáért Szalai kapott sárgát.
80. perc: Szépített a Zalaegerszeg! Delic szabadrúgását Kamber fejelte öt méterről a kapu jobb alsó sarkába. 4–1!
82. perc: Egy újabb szabadrúgás után Szalai lövésébe álltak bele a hazai védők.
85. perc: Kissé beszorult a Kecskemét saját kapuja előterébe. A zalaiak ívelésekkel és védők mögé belőtt labdákkal próbálkoznak.
87. perc: Panikvar távolról felívelt labdáját húzta le magabiztosan Ribánszki.
90. perc: Foxi is duplázott! Dosso cselezgetett a bal oldalon, majd az alapvonalról középre emelt, ahol az érkező Foxi jobb belsővel, 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 5–1!
90. perc: Két perc lesz a hosszabbítás.
90+1. perc: Foxi passzolt Vujovicshoz, aki 16 méterről lágyan kapura emelt, de a labda a háló tetejéről pattant ki.
90+2. perc: Véget ért a mérkőzés. Bár a második félidőben jobban játszott a Zalaegerszeg, a Kecskemét első félidei fantasztikus játékával és a hajrában szerzett újabb találatával négy gólos előnnyel várhatja a visszavágót.

 

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Kecskemét–Zalaegerszeg 5–1 (4–0)
Kecskemét, 2200 néző. V: Alvaro García Miquel (chilei) (Ring Gy., ifj. Tóth V.)
KECSKEMÉT: Ribánszki – Radanovic, Balogh B., Mohl (Farkas I., – a szünetben) – Bori, Csukics, Ebala, Alempijevics, Foxi – Tököli (Vujovics, 66.), Litsingi (Dosso, 75.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
ZALAEGERSZEG: Vlaszák – Kocsárdi (Horváth A., – a szünetben), Bogunovics (Varga R., 24.), Miljatovic, Kovács G., Panikvar – Delics (Delic, 74.), Kamber, Szalai T. – Balázs Zs., Turkovs. Vezetőedző: Csank János
G: Foxi (7., 90.), Tököli (18.), Litsingi (29., 35.), ill. Kamber (80.)
A visszavágót május 3-án játsszák.
MESTERMÉRLEG

Tomiszlav Szivics: – Tudtam, hogy nagy terület lesz Tököli mögött, mert mindenki rá figyel, és ez így is lett. A sok fájdalom után végre egy kis öröm is ért bennünket.

Csank János: – Nehéz meccsre számítottam, de arra nem, hogy a belső védőink ekkorákat hibáznak. Ez az öt egy nagyon csúnya munka volt, sajnálom a szurkolóinkat.

A MÁSIK ÁGON
Kaposvár–Videoton április 20. (szerda), 18.00
Videoton–Kaposvár május 4. (szerda), 17.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik