A Kaposvár második tavaszi bajnokiját is elveszítette

Vágólapra másolva!
2011.03.05. 18:12
null
Oross Márton (jobbra) már a harmadik percben betalált (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A labdarúgó NB I 18. fordulójában a 15. helyen álló Szombathelyi Haladás a 4. Kaposvárt fogadta. A hazaiak már a 3. percben vezetést szereztek Oross Márton góljával, majd a 66. percben a szünetben csereként beálló Irhás Ignác biztossá tette a hazaiak sikerét.

 

Bár a tabellán elfoglalt helyezés alapján a vendégek tűntek esélyesebbnek, a Hali hazai pályán eddig mindössze egy mérkőzést veszített a bajnokságban, tehát nyilvánvaló volt, hogy nehéz dolga lesz a Sisa-legénységnek, ha győzni akar Szombathelyen.

A fentieket alátámasztandó már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: egy szombathelyi támadás során nem sikerült felszabadítaniuk a védőknek, a lepattanó labda Oross elé került, aki a 11-es pont környékéről, félfordulattal, ballal a kapu bal felső sarkába bombázott (1–0).

Álomszerű hazai kezdés, ráadásul nem sokkal később Halmosi majdnem megduplázta az előnyt, csak Kovács kapus bravúrja mentette meg a góltól a vendégeket. Hogy zavar volt ekkor a kaposvári fejekben, azt az is jól mutatta, hogy negyedóra elteltével két perc alatt két sárga lapot is begyűjtöttek.

A vendégek első lehetőségére a 18. percig kellett várni, s ebből kis híján gól is lett, miután Okuka jobb oldali beadását a hosszún érkező Perics a lécre fejelte. A folytatásban elmaradtak a várt kaposvári rohamok, sőt fél óra elteltével Sipos lövését Kovácsnak kellett hárítania.

A félidő hajrája is a hazaiaké volt, ekkor Kenesei hétméteres lövésébe kellett önfeláldozóan belevetődnie Gujicnak. Ezzel véget is ért az első játékrész, és ami a szünetben meglepő volt, hogy a két edző közül Aczél Zoltán változtatott csapatán, Halmosi helyén Irhást küldve pályára.

A csere nem bizonyult rossz húzásnak: a 66. percben – kaposvári egyenlítés helyett – Schimmer a jobb oldalról beívelt egy szabadrúgást, a labdát az első gól szerzője, Oross lefejelte a középen érkező Irhásnak, aki annyira egyedül volt, hogy még kényelmesen le is vehette a labdát, majd a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2–0).

Mintha a kaposváriak csak ekkor ébredtek volna, előbb Grúz nem talált az üres kapuba másfél méterről, majd Oláh lövését kellett fognia Rózsának. Szépíteniük azonban már nem sikerült; győzelmével a Haladás el tudott kerülni a kieső helyről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik