A Juventusszal is hírbe hozták, most ismét válogatott lenne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.27. 12:43
null
Vécsei Bálint gólpasszal járult hozzá az MTK legyőzéséhez (Fotó: Földi D. Attila)
Vécsei Bálintot sokáig a nagy ígéretek között tartották számon. A Budapest Honvéd futballistája szerepelt próbajátékon a török Galatasaraynál, hírbe hozták az olasz bajnok Juventusszal, de más külföldi csapatok is érdeklődtek iránta. A legutóbbi gyengébb szezon után most ő és csapata is jól teljesített az első két fordulóban, így nem meglepő, hogy a jövőben olyan kiugró teljesítményt vár magától a 22 éves középpályás, amire más országokban és a válogatottban egyaránt felfigyelnek.

Vécsei Bálint a 2013–2014-es szezon felfedezettjének számított az NB I-ben. Az akkor még Roberto Mancini által irányított török Galatasaray 2014 januárjában tesztelésre is meghívta, de hírbe hozták az olasz sztárcsapattal, a Juventusszal is. A legutóbbi idénye viszont gyengére sikerült, csakúgy, mint csapatának, a Budapest Honvédnak.

„Az előző szezon valóban nem sikerült olyan jól, mint ahogy szerettem volna. Okai a nyári felkészülésre is visszavezethetők, amikor több külföldi ajánlat is befutott hozzánk. A levegőben lógott a csapatváltás, így a Honvédnál is úgy készültek, hogy eligazolok. Ebből fakadóan a felkészülési mérkőzéseken nem nagyon játszottam, így az erőnlétem sem volt az igazi. Amikor eldőlt, hogy maradok, már ismét kezdőként számoltak velem, de sajnos több sérülés is megakadályozta, hogy visszanyerjem a formámat. A csapatnak sem ment igazán, nekem sem, de szerencsére a tavasz második felére Marco Rossi visszatérésével ráléptünk a helyes útra” – válaszolta a Nemzeti Sport Online-nak a 22 éves támadó középpályás, az MTK ellen gólpasszt jegyző Vécsei Bálint.

A 2013–2014-es szezonban 28 bajnokin öt gólt és két gólpasszt jegyzett, de az előző idényben nem talált a kapuba, és az előkészítésben sem jeleskedett. A kétszeres magyar válogatott Vécsei nem szeretne az elhalványuló tehetségek kategóriájába kerülni, így a jövőben keményen dolgozik céljai eléréséért.

„Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, kiváló formában érzem magam, a legutóbbi bajnokin gólpasszt is adtam. Szeretném, hogy én és a csapat is jó teljesítményt nyújtson, mert csak így tudom magamra ismét felhívni a figyelmet. Most a Honvéd sikereiért küzdök, de jó lenne egyszer külföldre szerződni, és a válogatottba is szeretnék visszakerülni” – beszélt jövőbeli terveiről Vécsei.

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető Nézőszám
Július 25., szombat
15.30 Bp. Honvéd–MTK 2–1 Kassai Viktor
1480
18.00 Videoton FC–Haladás 0–1
Solymosi Péter
1598
18.00 Paksi FC–Békéscsaba 4–0
Erdős József
1052
20.30 Vasas–Újpest FC 1–3 Vad II István
4500
Július 26., vasárnap
18.00 DVSC-Teva–Puskás Akadémia 1–1
Bognár Tamás
3245
18.00 FTC–DVTK 3–1Farkas Ádám
6027
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik