A Honvéd ledolgozta háromgólos hátrányát

Vágólapra másolva!
2009.10.27. 18:55
null
Dragan Vukmir (balra) és a Honvéd készülhet a negyeddöntőre (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa 5. fordulójának visszavágóján a Bp. Honvéd 3–0-ra nyert hazai pályán a Szolnok ellen, így ledolgozta az idegenben összeszedett háromgólos hátrányát (4–1), és idegenben lőtt góljának köszönhetően továbbjutott. Az MTK idegenben is 3–0-ra győzte le a Diósgyőrt, míg az Újpest 6–2-re verte meg a Kecskemétet, így 11–4-es összesítéssel lépett a legjobb nyolc közé.

BP. HONVÉD–SZOLNOK

A címvédő Honvéd - melyet a lelátóról figyelt új edzője, Massimo Morales - már a 7. percben vezetést szerzett a brazil Diego szabadrúgásgóljával.

Bajner Bálint többször is növelhette volna az előnyt, de nem tudott túljárni az egész meccsen parádés teljesítményt nyújtó Farkas Balázs eszén, a kispestiek helyzetét pedig tovább nehezítette Benjamin kiállítása.

A piros-feketék nem adták fel, és a 64. percben Abraham Guie-Gneki találatával megduplázták előnyüket. Hegedüs piros lapja után a szolnokiak is tízen maradtak, a 87. percben pedig a csereként beállt Viliam Macko szabadrúgásból küldött nagy bombát a kapuba, továbbjuttatva ezzel csapatát.

ÚJPEST–KECSKEMÉT

Az első mérkőzésen 5-2-re győzött Kecskeméten az Újpest, így a két lila-fehér csapat párharcának visszavágója nem ígért sok izgalmat. Nem is hozott.

Ha volt is némi reményük a vendégeknek a továbbjutásra, hamar szertefoszlatták azt a hazaiak, akik a 18. percben már 3-0-ra vezettek. Vaskó Tamás kezdte a gólgyártást egy szöglet utáni fejessel, majd Tony Stokes életerős lövése vágódott a léc alá.

A harmadik újpesti gólt Simon Attila szerezte, aki a 39. percben is eredményes volt. Két találata között Némedi Norbert értékesítette a Mladen Lambulics kezezése miatt megítélt büntetőt, így 4-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőből néhány perc telt csak el, amikor Simon harmadik gólját is megszerezte, harmadszor is Foxi passzát követően. A kecskeméti Francis Litsingi hatalmas góllal szépített, a végeredményt pedig Lambulics állította be egy szöglet után.

DIÓSGYŐR–MTK

Hosszú ideig tartó sérülését követően első alkalommal kapott helyett az MTK kezdőcsapatában Pál András, aki ezúttal 64 percet töltött a pályán.

Bár a találkozó elején a diósgyőriek voltak kezdeményezőbbek - és voltak időszakok, amikor az MTK a félpályát sem tudta átlépni - az első negyedóra végén mégis a budapesti együttes szerezte meg a vezetést: egy rövid felszabadítást követően Szatmári Lóránd került helyzetbe, aki 18 méterről a kapuba zúdította a labdát. (0–1, összesítésben 0–4)

Ezt követően a Diósgyőr nem adta fel, és két perc alatt két nagy lehetősége is volt, hogy egyenlítsen, a következő gólt ismét az MTK szerezte meg, a félidő hajrájában Zsidai indítása után Könyves Norbert talált be. (0–2, összesítésben 0–5)

A második játékrész elején négy percenként dolgozott ki helyzetet a hazai csapat, ám Szántai eszén ezen a délutánon egyik diósgyőri sem tudott túljárni, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az MTK szerzett újabb találatot, a Pál helyére beálló Molnár Marcell bolondította meg a védőket, majd 12 méterről Somodi Bence mellett a kapuba lőtt. (0–3, összesítésben 0–6)

További gól már nem esett, az MTK mindkét mérkőzését megnyerve jutott a negyeddöntőbe.

 MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DIÓSGYŐRI VTK-MTK BUDAPEST 0–3 (0–2)
Diósgyőr, 300 néző. Vezette: Oláh Gábor (L. Tóth Lajos, Márton Zsolt)
DVTK: Somodi – Bognár Zs., Milicsics, Horváth G., Gohér Lippai (Nagy R., a szünetben), Takács P., Búrány (Vukadinovics, 66.), Ivancsics (Szabó V., a szünetben) Huszák, Balajti. Vezetőedző: Aczél Zoltán
MTK: Szántai Rodenbücher, Szekeres A., Balogh B., Vadnai (Vági, a szünetben) Pál A. (Molnár M., 63.), Pintér Á. (Nikházi, a szünetben), Zsidai, Gosztonyi Könyves, Szatmári L. Szakmai igazgató: Garami József
Gólszerző: Szatmári L. (0–1) a 16., Könyves (0–2) a 43., Molnár M. (0–3) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Aczél Zoltán: – A továbbjutás már az első mérkőzésen eldőlt, mi ezúttal is csak asszisztáltunk a fővárosiak játékához.
Garami József: – Gyorsan sikerült megszerezni a vezetést, ezzel jelentős előnybe kerültünk, és az első negyvenöt percben mutatott játékunkkal el is döntöttük a továbbjutás kérdését.
Továbbjutottj: az MTK, 6–0-s összesítéssel

 

ÚJPEST FC–KTE-ERECO 6–2 (4–1)
Szusza Ferenc Stadion, 550 néző. Vezette: Bőcsei (Farkas B., Tóth I.)
ÚJPEST: Balajcza (Horváth T., 76.) – Dudics, Vaskó, Lambulics, Pollák – Korcsmár (Barczi, 53.), Stokes – Foxi, Jucemar (Tóth N, 67.), Kovács D. – Simon A. Vezetőedző: William McStay
KECSKEMÉT: Fischer – Koszó, Dvorschák, Némedi, Schindler – Tölgyesi, Bagi – Robson de Sousa (Farkas A., a szünetben), Litsingi (Yannick, 66.), Bertus – Szentgyörgyi (Birtalan, a szünetben). Vezetőedző: Czéh László
Gólszerző: Vaskó (1–0) a 12., Stokes (2–0) a 16., Simon A. (3–0) a 18., Némedi (11-esből, 3–1) a 38., Simon A. (4–1) a 39., Simon A. (5–1) a 49., Litsingi (5–2) a 65., Lambulics (6–2) a 77. percben
Kiállítva: Bagi a 87. percben
Továbbjutott: az Újpest, 11–4-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
William McStay: – Nagyon fontos volt a visszavágó, mert az Újpest minden fronton versenyben akar maradni. Örülök, hogy a háromgólos előny ellenére az első perctől profi szemléletben, gólratörően, szórakoztatóan játszottunk.
Czéh László: – Örülök, hogy tizenhat, tizenhét és tizennyolc éves fiatalok is bemutatkoztak a csapatban, akik érezhették, hogy mekkora a különbség az ifi és a felnőtt labdarúgás között.

 

BP. HONVÉD–SZOLNOKI MÁV FC 3–0 (1–0)
Bozsik-stadion, 800 néző. Vezette: Farkas Á. (Kelemen, Demeter)
BP. HONVÉD: Németh G. – Takács Á. (Nagy Z., 83.), Botis, Benjamin, Hajdú N. – Hrepka (Palásthy, 90.), Vukmir, Moreira, Diego – Bajner (Macko, 55.), Abraham. Megbízott edző: Csábi József
SZOLNOK: Farkas B. – Molnár Z., Hegedűs Gy., Hevesi-Tóth, Balogh Pál – Ulviczki (Bezzeg, 79.), Pető Z. – Kotula (Lengyel, 88.), Antal, Csehi (Bardi, 84.) – Tóth M. Edző: Vágó Attila
Gólszerző: Diego (1–0) a 7., Benjamin (2–0) a 63., Macko (3–0) a 87. percben
Kiállítva: Benjamin (második sárga lap után) a 57., Hegedűs (utánrúgásért) a 68. percben
Továbbjutott: a Honvéd 4–4-es összesített eredménnyel, idegenben rúgott góllal.
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Úgy érzem, hogy a mai kiélezett mérkőzésen teljesen megérdemelten harcoltuk ki a továbbjutást.
Vágó Attila: – A két mérkőzés összképe alapján a Honvéd továbbjutása megérdemelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik