A honi szezon nyitányán összecsap a két favorit

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 12:03
Szerda késő délután Debrecenben rendezik meg a magyar Szuperkupa sorsáról döntő összecsapást, amelyen az előző klubidényben hazai szinten minden lehetséges címet – bajnoki aranyérem, Magyar Kupa- és Ligakupa-elsőség – besöprő DVSC-TEVA a Videotont fogadja, amely az utolsó pillanatig versenyben volt a bajnoki elsőségért. A 18 órakor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításban közvetíti!

„A jövő keddi Bajnokok Ligája-selejtező azért lényegesebb – mondta a Szuperkupa-találkozóval való párhuzamba állításról a Nemzeti Sportnak Kabát Péter, a debreceniek nyáron szerződtetett válogatott támadója. – Igazából nem is értem, miért van ez a mérkőzés, hiszen a Debrecen mindent megnyert az előző évadban. Persze mindegy, mi áll a háttérben, játszunk egyet, de azt előre nem tudom, milyen erősségű csapattal állunk fel. Mondjuk úgy, hogy fontos találkozó, amely jól szolgálhatja mindkét csapat felkészülését, hiszen nemcsak nekünk, hanem a Videotonnak is éles meccse lesz a jövő héten." Kabát Péter, a debreceniek nyáron szerződtetett válogatott támadója. – Igazából nem is értem, miért van ez a mérkőzés, hiszen a Debrecen mindent megnyert az előző évadban. Persze mindegy, mi áll a háttérben, játszunk egyet, de azt előre nem tudom, milyen erősségű csapattal állunk fel. Mondjuk úgy, hogy fontos találkozó, amely jól szolgálhatja mindkét csapat felkészülését, hiszen nemcsak nekünk, hanem a Videotonnak is éles meccse lesz a jövő héten."

A gólerős támadó elárulta: minden találkozón jó győzni, még egy felkészülésin is, ráadásként a nyertes ezúttal még serleget is kap. A győzelem pedig új lendületet adhat a felkészülésben.

Kabát  Pétertől a szakmai stáb és a szurkolók
 is sokat várnak Debrecenben (Fotó: Czagány Balázs)
Kabát Pétertől a szakmai stáb és a szurkolók is sokat várnak Debrecenben (Fotó: Czagány Balázs)

„Biztosan ott leszünk elöl, ahogy a Videoton is nagyon erősnek tűnik – utalt a várható bajnoki versenyfutásra Kabát. – Ugyanakkor nem csak ez a két együttes küzd majd az első helyekért, a Győr, az Újpest, a Ferencváros, az MTK és a Zalaegerszeg is beleszólhat a küzdelembe. De tény, ez a két csapat kiemelkedőnek tűnik, remélem, mi állunk össze jobban."

„A Loki tavaly mindent megnyert itthon, így logikus, hogy a Szuperkupa is jár neki – mondta sportszerűen Nemanja Nikolics, a fehérváriak gólerős légiósa. –  Mi úgy vagyunk vele, hogy itt egy párharc, amely remek főpróba számunkra a Maribor elleni összecsapás előtt. Várjuk már a nemzetközi megmérettetést. Nem csak két mérkőzésre készülünk, szeretnénk túljutni a szlovén riválison. Az ausztriai edzőtábor is azt a célt szolgálta, hogy az újonnan igazolt labdarúgók beépüljenek a csapatba, új taktikai variációkat próbáljunk ki, ezáltal előrelépjünk. Mezey György minden posztra két-három ember közül választhat, a rivalizálásból pedig közösen profitálhatunk."

A debreceniek játékoskerete az előző idényhez képest jócskán megváltozott – Szélesi Zoltán, Feczesin Róbert és Rudolf Gergely már távozott a csapattól, Bodnár László Ausztriába tart, Vukasin Polekszics és Mészáros Norbert pedig az UEFA eltiltása miatt nem léphet pályára – Nikolics nem felejtette el megemlíteni, hogy hazai szinten így is erős magra építhet Herczeg András, ráadásul az átigazolási piacon is igen aktívnak bizonyult a nyáron. Kabát Péter személyében pedig „ az egyik legjobb magyar támadó érkezett a bajnoki címvédőhöz."

A Videoton csatára azonban bízik a győzelemben, már csak azért is, mert a rivális otthonában nyerni mindig jó érzés, ilyen sikerrel kezdeni a szezont pedig önbizalmat ad. Az eredménytől függetlenül azonban a közelgő nemzetközi kupameccsekre gondolva mindkét gárda lemérheti: hol is tart valójában...

 MAGYAR SZUPERKUPA 2010
DEBRECENI VSC-TEVA–VIDEOTON FC 18 óra
Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion. Tv: SPORT 1. Vezeti: Szabó Zs. (L. Tóth, Butkai)
DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Komlósi, Mijadinoszki, Fodor M. – Szakály P., Kiss Z., Czvitkovics, Yannick – Kabát, Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András
Kispad: Verpecz (kapus), Korhut, Bódi, Rezes, Varga J., Ramos, Szilágyi P.
VIDEOTON: Bozsovics – Lázár P., Lipták, Horváth G., Andic – Sándor Gy., Farkas B., Djordjic, Polonkai – N. Nikolics, Alves. Vezetőedző: Mezey György
Kispad: Tujvel (kapus), Milanovic, Hidvégi, Elek Á., Szakály D., Sitku, Lencse 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik