A Haladás legyőzte a Werder Brement

Vágólapra másolva!
2010.07.31. 21:30
Felkészülési mérkőzésen a Haladás a Werder Brement fogadta Szombathelyen. A magyar csapat az első félidőben 2–0-s vezetésre tett szert, a németeknek a második játékrészben sikerült szépíteniük, de a meccs a Haladás győzelmével ért véget.

A Haladás legyőzte a Werder Brement.
A Haladás legyőzte a Werder Brement.
A Haladás legyőzte a Werder Brement.
A Haladás legyőzte a Werder Brement.
A Haladás legyőzte a Werder Brement.

 

A mérkőzés a vendéglátók számára kezdődött jobban, sikerült meglepniük a német csapatot: Oross Márton révén már a 8. percben megszerezték a vezetést. Egy kirúgást követően Molnár Balázs szerzett labdát a középpályán, amelyet rögtön Orosshoz fejelt, aki egyet hagyta pattanni a labdát, majd 22 méterről a léc alá lőtt. 1–0

SCHAAF: KÉSŐN ÉBREDTÜNK!
„Túl későn ébredtünk, az első félidőben nem találtuk a ritmust, nem voltunk ott fejben, passzív volt a játékunk. A második félidő már jobb volt, sok lehetőséget kidolgoztunk, de nem tudtuk kihasználni őket. Hozzátenném, rengeteget edzettünk, és így a csapat kicsit fáradt volt, hiányzott a frissesség a játékosokból. Az első félidőt jobb, ha elfelejtjük, a másodikra építhetünk" – nyilatkozta a meccs után Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője.

A Haladás ezután is fölényben játszott, a 23. percben Tóth Péter távoli lövése kipattant a brémaiak kapusáról, Sebastian Mielitzről, Rajos Gábor a hálóba lőtt ugyan, de a játékvezető a partjelző intése után les miatt érvénytelenítette a találatot.

A Werder Bremen ezután két veszélyes akciót is vezetett, előbb Pizarro, majd Arnautovic lövése ment fölé.

Sipos Norbert hosszú sarok felé tartó szabadrúgását Mielitz csak nehezen tudta hárítani, maradt az 1–0-s szombathelyi vezetés.

A sorozatos Haladás-helyzetekből a 41. percben lett gól, ekkor Nagy Gábor ugrott ki, és a kapus kicselezése után a kapuba gurított. 2–0

Az első félidő lefújása előtt ismét Pizarro veszélyeztetett, de nem használta ki a kínálkozó lehetőséget.

A második félidőben támadóbb szellemben futballozott a Werder Bremen, Niemeyer, Almeida és Hunt lövése is elkerülte Rózsa Dániel kapuját. Almeida ezután 22 méterről, szabadrúgásból veszélyeztetett, ekkor már Rózsa nagy védésére volt szükség, hogy megmaradjon a hazai gárda kétgólos vezetése. Fritz lövésénél pedig már csak a kapufa mentette meg a szombathelyi csapatot a góltól.

Egyre közelebb kerültek a szépítő találathoz a brémaiak, s a 76. percben sikerült is szépíteniük. Almeida a tizenhatoson belülről lőtte el a labdát, amely Tóthról a rövid sarokban kötött ki. 2–1

Cserői Aurél ezután öt cserét is végrehajtott, még kapusposzton is változtatott. A találkozó utolsó negyedórájában nagy fölényben játszott a Werder, nem sokkal a lefújás előtt Pizarro fejese a kapufáról a gólvonal környékére pattant, de onnan felszabadítottak a védők.

KENESEI: MEGÉRDEMELT SIKER!

Kenesei Krisztián, a Haladás gólvágója sérülés miatt nem tudott pályára lépni, így a nézőtérről volt kénytelen végigizgulni a kilencven percet.


„A csapat meglepően jól játszott. Az első félidőben, nem tisztelve nagyhírű ellenfelét, bátran támadott, és megérdemelten szerzett kétgólos vezetést. Szünet után már lendületesebben játszott a vendégcsapat is, és a sok csere miatt kedvezőbb pozícióba került, így sikerült szépítenie. Megítélésem szerint az első félidőben nyújtott játékunkkal és teljesítményünkkel megérdemelten arattunk győzelmet" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOMBATHELYI HALADÁS–WERDER BREMEN (német) 2–1 (2–0)
Szombathely, 2000 néző.V: Király Krisztián (Kovács Z., Szabó P.)
HALADÁS: Rózsa (Mursits, 80.) – Schimmer (Csontos, 62.), Guzmics (Jagodics, 80.), Lengyel D. (Devecseri, 80.), Tóth P. (Nagy Z., 80.) – Rajos (Lattenstein, 62.), Molnár B. (Korolovszky, a szünetben), Simon Á. (Iszlai, 62.) – Nagy G. (Ugrai, 72.), Oross (Kovács I., 80.), Sipos N. (Rácz F., 72.). Vezetőedző: Csertői Aurél
WERDER BREMEN:  Mielitz – Fritz, Niemeyer, Prödl, Barros (Corzo, 83.) – Bargfrede, Hunt (Wagner, 57.), F. Kroos (Boenisch, 46.) – Arnautovic (Rosenberg, 62.), Almeida, Pizarro. Vezetőedző: Thomas Schaaf
G: Oross (8.), Nagy G. (41.), ill. Almeida (76.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik