A Győr ikszelt otthon a Kaposvárral

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 19:01
Címkék
A Győr 1–1-es döntetlent játszott a Kaposvárral az ETO-parkban, míg az MTK 3–0-ra kiütötte a Diósgyőrt hazai pályán a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

Nikolics szerzett vezetést a Kaposvárnak (Fotó: Czagány Balázs - archív)
Nikolics szerzett vezetést a Kaposvárnak (Fotó: Czagány Balázs - archív)

GYŐRI ETO–KAPOSVÁR 1–1

A Győr a Kaposvárral csapott össze szerda délután az ETO-parkban. Bár a vendégek próbálkoztak először lövéssel – Szrdjan Sztanics lövése nem lepte meg Szasa Sztevanovicsot –, az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott a 6. percben, amikor Szabó Ottó keresztbe lőtt labdáját Koltai Tamás a kapufára lőtte.

A 19. percben aztán Nemanja Nikolics dolgoztatta meg Sztevanovicsot, majd a 32. percben sikerült betalálnia a Győr kapujába. A szerb játékos jó labdát kapott a tizenhatoson belül, és átvétel után a kapuba emelt.

A szünet előtt még Balázs Benjámin lőtt veszélyesen kapura, és Sztevanovics bravúrjára volt szüksége a Győrnek, de a második félidő elején a hazaiak egyenlítettek. Rati Alekszidze majd’ 20 méterről leadott lövése a lécről vágódott Milinte Árpád kapujába.

A 72. percben Nikolics megszerezhette volna második gólját, miután Szepessy Róberttől kapott jó labdát, de rosszul találta el azt.

A meccs hajrájában kissé visszavettek a tempóból a csapatok, és nem is esett több gól, így semmi sem dőlt el a visszavágó előtt.

MTK–DIÓSGYŐR 3–0

Az MTK számára nagyszerűen indult a Diósgyőr elleni mérkőzés a Hungária körúton. A hazaiak már a 11. percben megszerezték a vezetést, miután a múlt héten még a magyar U20-as válogatottal Egyiptomban szereplő Takács Péter kezéhez ért a labda a vendégek tizenhatosán belül, és a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest az U20-as világbajnokság bronzérmes csapatának másik tagja, Gosztonyi András értékesítette.

Öt perc telt csak el, és már kettővel vezettek a hazaiak: Lencse László indította Bori Gábort, aki jól adott középre jobbról, és a középen érkező Zsidai László a DVTK kapujába lőtt.

Az első félidőben továbbra is többet veszélyeztettek a hazaiak, de több gól nem született. A szünet után azonban az előbb gólpasszt adó Bori szabadrúgásból megszerezte az MTK harmadik gólját.

A 77. percben szépíthetett volna a Diósgyőr, de Szabó Viktor lövésénél a védők mentettek, majd a kipattanóból Huszák Tamás találta el Szántai Leventét. Az akció még ekkor sem ért véget, ismét Szabóhoz került a labda, aki azonban mellélőtt.

Az utolsó percekben az MTK-nak még volt lehetősége negyedik góljának megszerzésére, de maradt a 3–0 , így a kék-fehérek kedvező helyzetben várhatják a jövő heti visszavágót.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA 
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC – KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–1 (0–1)
Győr, ETO-park, 400 néző. Vezette: Berger József (Forgács Attila, Kis Zoltán)
GYŐR: Sztevanovics – Babics, Sztanisics, Fehér, Szabó O. – Koltai (Dudás, 62.), Pilibaitis (Dinjar, 81.), Józsi, Kink – Nikorec (Tokody, a szünetben), Alekszidze. Vezetőedző: Pintér Attila
KAPOSVÁR: Milinte – Kovácsevics, Grúz, Petrók, Zahorecz – Sztanics, Gujics (Hegedűs, 68.), Balázs (Markovics, 76.), Junior – Szepessy R., Nikolics (Reszli, 82.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Nikolics (0–1) a 32., Alekszidze (1–1) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila: – Egyenlő eséllyel indulunk a második mérkőzésnek, amelyen helyzeteinket jobb arányban kell kihasználnunk, hogy továbbjuthassunk.
Prukner László: – Megtizedelve jöttünk Győrbe a jó erőkből álló bajnokesélyeshez. Lelkesedésünkkel rászolgáltunk a döntetlenre.
 
MTK BUDAPEST – DIÓSGYŐRI VTK 3–0 (2–0)
Hidegkuti-stadion, 250 néző. Vezette: Szilasi Sz. (Gyűrűsi G., Takács G.)
MTK: Szántai – Szekeres A., Pintér Á., Balogh B., Hídvégi – Zsidai L. (Rodenbücher, 67.), Vadnai (Melczer V., a szünetben) – Bori, Szatmári L., Gosztonyi (Pál A., 75.) – Lencse. Vezetőedző: Garami József
DVTK: Kovács Z. – Takács P. (Lakatos B., 83.), Jeknics, Milicsics, Gohér – Búrány – Vukadinovics (Lipusz, a szünetben), Ivancsics, Lippai – Huszák, Apostu (Szabó V., a szünetben). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Gosztonyi (11-esből, 1–0) a 10., Zsidai (2–0) a 15., Bori (3–0) az 54. percben
Jó: Szekeres, Zsidai, Vadnai, Bori, ill. Takács P., Lippai
MESTERMÉRLEG
Garami József: – Fontos győzelmet arattunk, melynek értékét növeli, hogy kapott gól nélkül utazhatunk a visszavágóra.
Aczél Zoltán: – Az első félidőben nyújtott produkciónk értékelhetetlen, a második játékrészben elégedett voltam csapatommal. Ugyanakkor sajnálom, hogy százszázalékos ziccerek sokaságát hagytuk ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik