A gyanú szerint 3000 euróért vesztegették meg a DVTK játékosait

Vágólapra másolva!
2011.10.27. 12:44
null
A 2010-es DVTK–Nyíregyháza NB I-es meccs kapcsán vizsgálódik az ügyészség, <br />de a találkozón szerephez jutó játékosokat még nem gyanúsítottak meg – képünk illusztráció (Fotó: Mirkó István)
A fogadási csalások ügyében itthon vizsgálódó Központi Nyomozó Főügyészség bővítette a gyanúsítottak körét. Sz. Györgyöt a 2010-es DVTK–Nyíregyháza (0–1) NB I-es bajnoki kapcsán hallgatták meg gyanúsítottként.

A Nemzeti Sport információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség bővítette a gyanúsítottak körét a hazai fogadási csalásokat vizsgáló ügyben – értesülésünket a Magyar Távirati Irodakérdésére az ügyészség szóvivője is megerősítette.

Úgy tudjuk, az újabb gyanúsított egy korábbi játékos, Sz. György, aki a 2010-ben lejátszott DVTK–Nyíregyháza (0–1) NB I-es mérkőzés kapcsán került képbe.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki Sz. Györgyöt háromrendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozójának, tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt

Fazekas Géza, a Főügyészség szóvivője a Magyar Távirati Iroda kérdésére közölte: a gyanú szerint Sz. György a 2010. május 5-én lejátszott Diósgyőr–Nyíregyháza mérkőzés előtt – a hazai találkozók manipulálásában szervezőként tevékenykedő K. Zoltán és L. Mátyás utasításainak megfelelően – H. Gábor segítségével felkereste a Diósgyőr három labdarúgóját, és nekik 3-3 ezer eurót ígértek, majd adtak azért, hogy a játékosok – a sporttörvényben és a munkaszerződéseikben írt kötelességeiket megszegve – az elkövetői kör fogadása szerinti eredmény elérése érdekében és kívánságának megfelelően befolyásolják a mérkőzés végeredményét. Mivel az elkövetői kör végül a mérkőzésre nem tette meg a fogadását, ezért a megkeresett játékosok a vesztegetési pénzt a mérkőzés után visszaadták.

Sz. György – aki szabadlábon védekezhet – panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlésével szemben, majd – élve a hallgatás jogával – megtagadta a vallomástételt.

Mint ismeretes, a fogadási csalások ügyében nyomozó rendőrök június elején vettek őrizetbe és gyanúsítottak meg egykori labdarúgókat és BLSZ-ben működő játékvezetőket, a hét őrizetbe vett személy – K. Zoltán, L. Mátyás, Cs. János, K. Krisztián, M. Tamás, L. Kolos és H. Gábor – közül öten azóta is rács mögött vannak. Információink szerint az ügyészség már kezdeményezte K. Zoltán, L. Mátyás, Cs. János, K. Krisztián és M. Tamás előzetes letartóztatásának újabb meghosszabbítását. L. Kolos, H. Gábor és a később meggyanúsított P. Csaba szabadlábon védekezhet.

DIÓSGYŐR–NYÍREGYHÁZA 0–1 (2010.05.05.)

Emlékeztető
Emlékeztető
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik