„A futballért élt” – így gyászolja Lázár Bencét a magyar labdarúgás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 17:41
Lázár Bence halálhírére korábbi klubjai, az Újpest FC és a Nyíregyháza Spartacus is a hivatalos honlapjukon búcsúztak el korábbi csatáruktól. A Sport Tv a Facebook-oldalán emlékezett meg Lázárról, aki 2014-es visszavonulását követően szakértőként dolgozott a csatornánál, de több NB I-es klub és labdarúgó is a részvétét fejezte ki, az mlsz.hu-nak pedig korábbi edzője, Róth Antal nyilatkozott. A Nemzeti Sport Online nevében a csatárról hét évvel ezelőtt írt, első hosszabb cikkünk soraival búcsúzunk és ezúton fejezzük ki részvétünket a gyászoló családnak.
Az Újpest FC így gyászolja Lázár Bencét (Forrás: ujpestfc.hu)
Az Újpest FC így gyászolja Lázár Bencét (Forrás: ujpestfc.hu)
Az Újpest FC így gyászolja Lázár Bencét (Forrás: ujpestfc.hu)

 

„VAN BENNE SPIRITUSZ" – Nemzeti Sport Online, 2011. március 1.

„Hallani sem akarok ilyesmiről, eszembe sem jut ez a szó – válaszolta Lázár Bence a Nemzeti Sportnak adott interjújában arra a kérdésre, hogy sztár lett-e, miután 2010 februárjában a Kaposvár elleni két góljával győzelemre vezette az Újpestet. – Remélem, hogy sok ilyen jó találkozó áll még előttem. Tudom, hogy nem lehet minden bajnokin két gólt lőni, de azt azért el lehet érni, hogy folyamatosan figyeljenek rám a védők. Szeretném, ha elkerülnének a hullámvölgyek és állandósítanám a jó formámat. Ha jön egy rosszabb sorozat, akkor pedig gyorsan meg kell majd szakítanom valahogy."

„A csatár a jelek szerint helyén tudja kezelni a történteket, azt persze szeretné elérni, hogy az ellenfelek játékosai megtanulják a nevét" – írtuk róla hét évvel ezelőtt. A 2010–2011-es idényben, 19 évesen mutatkozott be az NB I-ben, első szezonjában 13 meccsen nyolc gólt szerzett. Később azonban újra és újra kiújultak a hátproblémái, végül 2014-ben 57 NB I-es meccsel és 13 góllal fejezte be a profi pályafutását.

LÁZÁR BENCE

1991. március 21.–2018. február 22.
Profi klubjai: Újpest (2008–2014), SV Würmla (osztrák, 2010, kölcsönben), Nyíregyháza (2014, kölcsönben)
NB I-es meccs/gól: 57/13
Válogatott: U21

„Ő egy 180 centiméter magas, 84 kilós kerekegyházi fiú. Hat éve a Lajosmizse korosztályos csapatától került a Megyeri útra. Jó néhány klub szerette volna szerződtetni, ám újpesti érzelmű lévén a lila-fehérek ajánlatát fogadta el. Könnyen barátkozó, jó kedélyű, laza srác, hamar beilleszkedett Újpesten, ahol nagyon jól alakult a pályafutása – mutatta be hét évvel ezelőtti cikkünkben Lázárt korábbi menedzsere, Paunoch Péter. – Tizenhét évesen több csapatnál is megfordult tesztelésen. Hollandiában a Twenténél, Olaszországban pedig a Vicenzánál járt egy többfordulós kiválasztás keretében, de a második körre már hiába hívták, ugyanis időközben profi szerződést kínált neki az Újpest, Bence pedig a szívére hallgatott és aláírta a megállapodást. Korosztályában szakmai berkeken belül ismert játékossá vált Újpesten, már két éve, Szentes Lázárnál bemutatkozott az első csapatban is a Ligakupában."

Azt is megtudtuk, hogy már az NB I-es karrierje előtt küzdött egy hosszan elhúzódó idegbecsípődéssel, ami miatt kis híján az Újpestnél is lemondtak róla, Ausztriába adták kölcsön. Aztán egy masszőrnek is köszönhetően tünetmentessé vált, és így tudott debütálni az NB I-ben, azonban később újra jelentkeztek a problémák, melyekkel újra és újra meg kell küzdenie.


„Elsősorban az improvizációs képessége és a technikai tudása emeli ki a korosztályából. Olyan döntéseket tud hozni a pályán, melyek sok érett játékosnak is becsületére válnának, továbbá a csatárok között a magyar átlagnál gyorsabb is, négy másodperc körül fut 30 méteren. Nagy hőfokon ég a meccsek alatt, ugyanakkor fontos helyzetekben mindig képes higgadt maradni. Úgy is fogalmazhatunk, van benne spiritusz" – mondta róla akkor a játékosügynök.


ÍGY BÚCSÚZTAK LÁZÁRTÓL KORÁBBI KLUBJAI ÉS A TELEVÍZIÓS KOLLÉGÁK

Az Újpest FC fekete-fehérre változtatta a klub honlapját, egyúttal közölte, hogy a csatár emlékére gyertyagyújtást tartanak, valamint megtartják a péntekre szervezett véradást, amivel korábbi, kupagyőztes játékosuk gyógyulását szerették volna segíteni.

„A 2013–2014-es kupagyőztes csapat tagjának klubunk irányított véradást szervezett az Országos Vérellátó Szolgálat központjába, amit pénteken változatlanul megtartunk. Kérünk minden szurkolót és adakozót, hogy jöjjenek el az eseményre. Tisztelegjünk Bence emléke előtt, és segítsük sorstársait véradásunkkal" – írja az ujpestfc.hu.

„Ma este, 19.30-kor a Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékezünkegykori kiváló labdarúgónkra, Lázár Bencére. Sosem felejtünk el, emlékedet örökké őrizzük!" – teszi hozzá a hivatalos honlap.

Nevelőegyesülete, az Újpest FC után Lázár Bence másik magyarországi klubja, a jelenleg NB II-es Nyíregyháza is részvétét fejezte ki.

„Döbbenet. Nincs rá jobb szó – búcsúzott egykori játékosától a Nyíregyháza Spartacus a hivatalos portálján. – Lázár Bence csütörtök hajnalban elhunyt. Nehéz felfogni, az ember nem akarja tudomásul venni. Nagy tervekkel érkezett néhány éve Nyíregyházára Újpestről. Az edzések során aztán folyamatosan fájdalmat érzett, ezért 22 esztendősen úgy döntött, befejezi a labdarúgást. Egy évvel később kiderült, hogy leukémiával küzd. Kezelések, műtétek után úgy tűnt, hogy legyőzte a betegséget. Tegnap jelezte a család, hogy vérkészítményre van szükség, csütörtökön hajnalban pedig itt hagyott bennünket. Mindössze 26 éves volt. A család fájdalmában osztozunk, a Nyíregyháza Spartacus nevében őszinte részvétünket fejezzük ki. Lázár Bence emlékét örökké megőrizzük!"

Lázár Bencének felnőttként az Újpest mellett két együttese volt, 2010-ben az osztrák alacsonyabb osztályú SV Würmlában, 2014-ben pedig a Nyíregyházában futballozott, a nyírségieknél öt meccsen játszott.

Két korábbi klubja, az Újpest FC és a Nyíregyháza mellett a Sport Tv is gyászolja a csütörtök hajnalban elhunyt Lázár Bencét, aki 2014-es visszavonulását követően szakértőként dolgozott a televíziónál.

„Drága Bence! Mi mindig ezzel a mosollyal az arcodon emlékszünk majd rád, hiszen mindig ilyen vidám voltál, nevettél, és jókedvre derítetted a körülötted lévőket. Nagyon fogsz hiányozni mindenkinek, aki valaha is találkozott veled személyesen, szurkolt neked, vagy csak a televízióban látott. Nyugodj békében!" – búcsúzott Lázár Bencétől a Sport Tv a hivatalos Facebook-oldalán.

„A FUTBALLÉRT ÉLT" – A VOLT EDZŐ EMLÉKEI

„Mélységes megdöbbenéssel állok a történtek előtt, ilyenkor érzi át az ember, hogy a sportban elszenvedett kudarcok valójában semmit sem számítanak, az igazi tragédia ez, amikor elveszítünk egy nagyszerű fiatalembert" – mondta Lázár halálhíre kapcsán az mlsz.hu-nak korábbi edzője, Róth Antal, aki az utánpótlás-válogatottnál dolgozott együtt a csatárral.

„Bence a futballért élt, hihetetlen kitartásról tanúbizonyságot téve, rengeteget tett azért, hogy utánpótlás-válogatott, valamint meghatározó élvonalbeli játékos váljon belőle. Küzdeni tudásának, elhivatottságának és gólérzékenységének köszönhetően a legjobb hazai labdarúgók egyike lett, az U21-es válogatottban mindvégig érezni lehetett rajta a hihetetlen győzni akarást, soha nem elégedett meg a saját teljesítményével. Az elmúlt években is mindent megtett, hogy legyőzze a betegséget, tragikus, hogy a sors végül megakadályozta ebben" – tette hozzá a szakember.

FUTBALLISTÁK IS BÚCSÚZTAK



Az élet nem igazságos... Zycie jest niesprawiedliwe...

203 Likes, 10 Comments - Lovrencsics Gergő (@lovrencsicsgergo_official) on Instagram: "Az élet nem igazságos... Zycie jest niesprawiedliwe..."

Isten veled, barátom

927 Likes, 13 Comments - Simon Krisztián (@mociii) on Instagram: "Isten veled, barátom "






TÖBB NB I-ES KLUB IS RÉSZVÉTÉT NYILVÁNÍTOTTA

Bp. Honvéd
Bp. Honvéd
DVSC
DVSC
Balmazújváros
Balmazújváros
Videoton
Videoton
Paksi FC
Paksi FC
HLSZ
HLSZ
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik