A Fradi újra a „melósok csapata” lesz?

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2012.06.22. 11:36
null
A Fradinál is megkezdődött a munka (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapata tegnap kezdte meg a felkészülést az új szezonra, ma délelőtt 10 órától pedig az első nyilvános tréninget is megtartotta Détári Lajos szakmai igazgató. A foglalkozáson már a Paksról érkező Böde Dániel is részt vett.

 

A napokban volt szerencsém beszélgetni egy szobafestővel, aki, miután szóba jött a foci, egyből rám zúdította minden fájdalmát.

„Öregem, a melóstól most már a Fradit is elvették. Nem elég a válság, meg minden sz.r, az elmúlt években már Fradi sincs! Gyerekként én még láttam Flóri bácsit, aztán ott volt Nyilasi, később Simon és Lipcsei, aztán a 2000-es években meg a Gera Zoli. Apám, ezek a lelküket is kitették a csapatért, a mostaniak pedig...

A Fradi mindig is a melósok csapata volt, akárcsak a Vasas, a kettős rangadókon mindig együtt szurkoltunk a vasasosokkal, most viszont már nekik sincs csapatuk. Régen úgy indult a napom, hogy a kávé mellé be volt készítve az újság, mert tudnom kellett, hogy mi van a csapattal. A mostaniak viszont nem érdekelnek, mert nem látom rajtuk, hogy értem, az egyszerű mázolóért is küzdenének. Anno még egy edzőmeccsen is ötezren voltunk, az elmúlt években viszont már bajnokira sem járok. De a Dömében azért bízom, talán elindul valami, és az új szezonban lehet, hogy még egy meccsre is kimegyek."

A fentiekben talán minden benne van, amit a legtöbb a fradista érezhetett az elmúlt időszakban. Hogy milyen lesz az új együttes, azt egy-két edzésből nehéz leszűrni, de a várakozás mindenesetre nagy, hiszen az elmúlt évektől eltérően nem csak lejárt szerződésű játékosok, hanem máshonnan kivásárolt labdarúgók is érkeztek a csapathoz a pápai Gyömbér Gábor és a paksi Böde Dániel személyében. Igaz, a mai, első nyilvános tréningen még nem hogy ötezren, de ötvenen sem voltak. A sajtót is alighanem jobban érdekelte Kassai Viktor délelőtti sajtótájékoztatója, mint a Ferencváros első nyilvános edzése.

Így csak kevesen láthatták, hogy a tegnap délután még a Duna-parton horgászó, az új társakkal csak ma délelőtt megismerkedő Böde Dániel már az első Üllői úti gyakorlásán olyan labdákat adott, amelyeknek szemük volt, s úgy mozgatta az egymás közti játékban a többieket, mintha évek óta együtt játszanának.

A brazil Somália mozgásán már nyoma sem volt korábbi sérülésének, remek ütemű érkezéseivel sok veszélyt jelentett a kapura. A védekező középpályás Vladan Csukics pedig a kemény, ám szabályos szereléseivel, míg a Szegedről megszerzett Orosz Márk hatalmas góljával (közel húsz méterről bombázott a felső sarokba) hívta fel magára a figyelmet

A mai edzésen négy szerződéssel rendelkező játékos – Kulcsár Dávid, Liban Abdi, Junior és Zsivoczky Norbert – nem vett részt, őket szabadlistára tette a klub, megfelelő ajánlat esetén távozhatnak.

Az újak közül Gyömbér és Böde hamarosan aláírhatja a szerződését (akár már ma délután), míg Menyhárt Attila és Králik Csaba próbajátékon szerepel a klubnál, nekik még bizonyítaniuk kell a szakmai stáb felé. A Nemzeti Sport Online megtudta, hogy a korábbi kiszemeltek közül a spanyol Borja Pérez és a fehérvári Gosztonyi András már nincs képben a csapatnál, a már beharangozott brazil, illetve amerikai futballisták érkezése a jövő hétre várható, míg Szabics Imre megszerzésére jelen pillanatban kevés esély mutatkozik.

Détári Lajos szakimai igazgató a tegnapi tréning után arról beszélt, hogy a Ferencvárosnál érthetően mindig mindenki a bajnoki címről beszél, amelyért azonban sokat kell dolgozni, építkezni.

„Melózni kell" – ahogy Józsi, a szobafestő mondaná. Hogy a pályán mi látszik majd ebből, az bő egy hónap múlva, a szezon kezdetekor kiderül, de ha hasonló kedvvel és elszántsággal fognak küzdeni a zöld-fehérek, mint a mai tréningen, akkor talán a lelátó is megtelik, és sokkal többen magukénak érzik majd a csapatot, mint az elmúlt években.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Alekszandar Alempijevics (szerb, Kecskeméti TE), Bölcsföldi Viktor (Szigetszentmiklósi TK – lejár a kölcsönszerződése), Vladan Csukics (szerb, Kecskeméti TE), Lannert Bence (Szigetszentmiklósi TK –lejár a kölcsönszerződése), Mester Tamás (Budaörs), Orosz Márk (Szeged 2011), Simita Gergő (Csorna), Máté János (Videoton II)
Távozik/távozhat: Liban Abdi (szomáliai-norvég, Egri FC?), Balog Zoltán (Egri FC, Lombard?), Junior (?), Kulcsár Dávid (?), Lisztes Krisztián (?), Maróti Béla (?), Héctor Morales (argentin, Estudiantes – Argentína, lejár a kölcsönszerződése), Oláh Lóránt (Kaposvár – lejár a kölcsönszerződése), Rósa Dénes (?), Marko Simic (horvát, ?), Végh Zoltán (visszavonul), Zsivóczky Norbert (?)
Kiszemeltek: Böde Dániel (Paks), Gyömbér Gábor (Lombard), Menyhárt Attila (REAC, próbajáték), Szakály Dénes (Videoton), Szabics Imre (Sturm Graz – Ausztria), Králik Csaba (Dunaszerdahely, próbajáték)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik