A Fradi közel a megegyezéshez Bödével és Gyömbérrel

Vágólapra másolva!
2012.05.31. 07:21
null
Lehet, hogy Böde Dániel (jobbra) hamarosan csapattársként foghat kezet Mark Ottennel (fotó: Németh Ferenc)
Mint arról többször is beszámoltunk, nagy átalakulás előtt áll a Ferencváros futballcsapata. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott lapunknak a klub közeljövőjéről, a változásokról.

 

„Folyamatosan tárgyalunk, ahogy az ilyenkor lenni szokott” – mondta Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója.

Aztán gyorsan kiderült, nemcsak játékosokkal, menedzserekkel – időnként italforgalmazó cégekkel is. Miután a kereskedelmi jogok visszakerültek a klubhoz, hamarosan ismét lesz Fradi-whisky és Fradi-sör is, előbbit egy skót céggel közösen tervezi piacra dobni a klub.

A szomjas szurkolóknak ez is nagyszerű hír, de a két bajnokság között az a legizgalmasabb kérdés, ki megy, ki marad és ki érkezik.

„Lejár Balog Zoltán, Lisztes Krisztián és Rósa Dénes szerződése, és nem hosszabbítjuk meg – mondta Orosz Pál. – Oláh Lóránt kölcsönben volt nálunk, nem marad itt. Több játékos van, akinek szerződése van, de megfelelő ajánlat esetén tárgyalnánk a kölcsönadásról vagy éppen a végleges eladásról. Ilyen játékos Liban Abdi, Junior, Maróti Béla, Marko Ranilovic vagy Zsivóczky Norbert. Marko Simiccsel júniusig kötöttünk szerződést, és úgy állapodtunk meg, ha elégedettek vagyunk vele, új szerződést kap – nos, nem számítunk rá. Ha van érdeklődő, nem zárkózunk el Pölöskey Péter eladásától sem.”

Sokat lehetett hallani, illetve olvasni az érkezőkről. Erről a vezérigazgató azt mondta, sok játékost figyelnek, de csak azokról akar beszélni, akik szinte biztosan a Fradi játékosai lesznek ősztől.

„Orosz Márk Szegedről biztosan csatlakozik a kerethez – mondta a klubvezető. – Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz a pápai Gyömbér Gábor, a kecskeméti Alekszandar Alempijevics és Vladan Csukics és a paksi Böde Dániel ügyében. A többi kiszemelt játékosról majd akkor érdemes beszélni, ha jó esély van a megszerzésükre. Azt azért nem árt elfelejteni, hogy Lionel Messit nem tudjuk elhozni – abból kell főznünk, amink van. Amikor megkérdezték, nagy kudarc-e nekünk ez az idény, igennel feleltem, mert többre számítottunk, de ebben a gazdasági helyzetben az örökölt hétszázmilliós adósságot a felére ledolgoztuk, és idejében fizetünk a futballistáknak, ami szerintem nem kis szó. Az ígért tiszta, átlátható viszonyok rendet szültek.”

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MIKÉNT REAGÁLT LISZTES KRISZTIÁN A HÍRRE, MISZERINT TÁVOZNIA KELL A FRADITÓL, KERESSE A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTOT!

FERENCVÁROS
Érkezők: Bölcsföldi Viktor (Szigetszentmiklósi TK – lejár a kölcsönszerződése), Lannert Bence (Szigetszentmiklósi TK –lejár a kölcsönszerződése), Mester Tamás (Budaörs), Orosz Márk (Szeged 2011)
Távozik/távozhat: Liban Abdi (szomáliai-norvég, ?), Balog Zoltán (?), Junior (?), Kulcsár Dávid (?), Lisztes Krisztián (?), Maróti Béla (?), Héctor Morales (argentin, Estudiantes – Argentína, lejár a kölcsönszerződése), Oláh Lóránt (Kaposvár – lejár a kölcsönszerződése), Pölöskey Péter (?), Marko Ranilovic (szlovén, ?), Rósa Dénes (?), Marko Simic (horvát, ?), Végh Zoltán (?), Zsivóczky Norbert (?)
Kiszemeltek: Alekszandr Alempijevics (szerb, Kecskeméti TE), Böde Dániel (Paks), Vladan Csukics (szerb, Kecskeméti TE), Gosztonyi András (Videoton), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa), Adrian Markus (romániai, FC Bihor Oradea – Románia), Borja Pérez (spanyol, Alcorcón – Spanyolország), Szakály Dénes (Videoton)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik