A fizetés miatt Debrecenben köt ki Kabát?

Vágólapra másolva!
2010.06.02. 08:29
null
Kabát Péter valószínűleg megválik a lila meztől (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását Kabát Péter, de egyre valószínűbb, hogy a játékos távozik az Újpest labdarúgócsapatától.

A lila-fehérek csapatkapitányának lejár a szerződése a Megyeri úton, s a felek egyelőre nem tudtak megegyezni a folytatásról. Az Újpest a jövőben kevesebbet fizetne a csatárnak, aki ezt nem szeretné, és vélhetően távozik. Arról egyelőre hallgat, hol folytatja, de a hírek szerint a Debrecen mellett szívesen látnák Ausztriában, Cipruson és Izraelben is.

„Nem tudom, hol folytatom – mondta a csatár a Nemzeti Sportnak. – Nem kapkodok, van időm, szerintem csak két hét múlva derül ki, hogy mi lesz velem. Külföldről is keresnek, de például Ausztriába nem szívesen mennék. Persze ha jön egy kecsegtető ajánlat, elgondolkodom rajta.”

Kabát Péter az elmúlt két bajnokságot Újpesten töltötte, de vélhetően egy ideig nem futballozik majd a liláknál. „A felét ajánlották a klub vezetői annak, amit eddig kerestem – nyilatkozta a támadó. – Nem az ötödik számú csatár vagyok, hanem aki az elmúlt két bajnokságban harmincnál is több gólt szerzett, ráadásul én voltam a csapatkapitány is. Nem esett jól, ahogy hozzáálltak az ügyemhez, például azzal, hogy én már nem leszek fiatalabb.”

Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója is elismeri, hogy azt a szerződést, amely eddig kötötte Kabát Pétert a klubhoz, nem tudja és nem is akarja megújítani.

„Szeretnénk megtartani, de az eddigi szerződését nem vagyunk képesek garantálni – mondta a klubvezető. – Nem a képességeit vitatjuk, de például az, hogy nem fiatalodik, tény, ezen nem kell megsértődni. Én sem húzom fel azon magam, hogy a játékos már több alkalommal is nyilatkozott a terveiről, de egyszer sem mondta, hogy maradni akar. A klub lehetőségeihez mérten jó szerződést ajánlottunk, de meg kell értenie, belőle már nem látunk pénzt. Eredményeket persze még szállíthatna, de vele sem nyertünk semmit az elmúlt két évben.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik