A Ferencváros kiütötte az Újbudát

Vágólapra másolva!
2010.09.22. 17:24
null
Könnyed Fradi-siker született Csepelen (Fotó: Németh Ferenc)
Könnyed győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé a Ferencváros. A zöld-fehérek 8–1-re verték meg a harmadosztályú Újbudát a Csepelen rendezett találkozón.

Talán nem is jöhetett volna jobbkor a Ferencváros számára az Újbuda elleni Magyar Kupa-mérkőzés... A zöld-fehérek a bajnokságban előbb az Újpesttől kaptak ki 6–0-ra, majd az újonc Siófok is legyőzte őket 2–1-re, így a harmadosztályú rivális elleni kupameccs remek lehetőséget kínált arra, hogy a ferencvárosiak egy győzelemmel némi önbizalmat gyűjtsenek a hétvégi bajnoki előtt.

PRUKNER: CSAK APRÓ LÉPÉS
 

„Fontos volt a siker, így talán egy kicsit jobb lesz a hangulat, bár tegnap már jóval oldottabb volt, mint az elmúlt két hétben. Örömteli, hogy tudtunk gólokat lőni, de azért azt is látni kell, hogy követtünk el hibákat. Néhány olyan bakit is láttam, amelyet egy másik csapat megbüntetett volna. Sok ügyes játékos van az ellenfélben, de azt gondolom, egy első és egy harmadik ligás csapat között gólban is lennie kell ennyi különbségnek. Örülök a győzelemnek, de ez csak egy apró lépés volt afelé, hogy kilábaljunk a saját magunk által ásott gödörből" – mondta Prukner László a mérkőzés után a SportTV kamerái előtt.


„Kellemes edzőpartnerei voltunk a Ferencvárosnak, ettől függetlenül rendkívül büszke vagyok a játékosaimra. Bízom benne, a következő Magyar Kupa-kiírásban tovább jutunk majd" – nyilatkozta Kenyó Zoltán, az Újbuda vezetőedzője. 

Prukner László együttese ennek megfelelően kezdte a találkozót, és nagy fölényben játszva hamar kétgólos előnyre tett szert. A zöld-fehérek góljait a Nafta Lendavától a nyáron érkező, bosnyák U21-es válogatott támadó, Emil Miljkovic szerezte: előbb egy remek indítással lépett ki a leshatáron, és tizennégy méterről a jobb alsó sarokba lőtt, majd pár perccel később egy jobb oldali beadást követően hét méterről fejelt a hálóba.

Ekkor úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés (a játék képéről mindent elárul, hogy míg a vendégek tízszer, addig a „hazaiak" egyszer sem veszélyeztették a kaput az első húsz percben), azonban a 30. percben visszajött a meccsbe az Újbuda. A játékvezető jogosan tizenegyest ítélt Csizmadia Csaba kezezése miatt, a büntetőt pedig a feröeri NSI Runavík csapatától hazatért Potemkin Károly értékesítette. Sőt, néhány perccel később az Újbuda másik korábbi NB I-es támadója, Nagy Tamás is ziccerbe került, de elhibázta a nagy egyenlítési lehetőséget.

A zöld-fehérek hamar magukhoz tértek a kapott gól után, és Szrdjan Sztanics találatának köszönhetően 3–1-es előnnyel mehettek a szünetre: a szerb középpályás egy védelmi hibát követően tizenegy méterről lőtt az Újbuda kapujába.

A második félidő első perceiben a Fradi végleg eldöntötte a mérkőzést: előbb a holland Frank Wiafe Danquah kapásból lőtt egy rossz helyre kifejelt labdát a kapuba, majd egy Balog Zoltán-bedobást követő öngóllal 5–1-re alakult az állás. A Fradi védője a 73. percben a gólszerzők közé is feliratkozott, egy bal oldalról elvégzett szögletet követően remek csúsztatással szerezte meg a vendégek hatodik gólját.

A hajrában még Csizmadia Csaba és az argentin Héctor Gabriel Morales is betalált, kialakítva ezzel a 8–1-es végeredményt. A Ferencváros tehát könnyedén teljesítette a kötelező feladatot, és gólzáporos sikerrel hangolt a hétvégi, Vasas elleni bajnokira.

NYOLCSZOR TALÁLT BE A FRADI
 

 

 LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
ÚJBUDA–FERENCVÁROS 1–8 (1–3)
Csepel, 400 néző. Vezette: Erdős J. (Kömpf, Kovács P.)
ÚJBUDA: Petrovics – Budai, Székely, Laki, Horváth T. – Kovács D., Lettrich (Suth, a szünetben), Kun, Kövesdi – Nagy T. (Pleszkán, 52.), Potemkin (Lókai, 61.). Vezetőedző: Kenyó Zoltán
FTC: Mester – Rodenbücher, Csizmadia, Adriano, Junior (Stockley, a szünetben) – Maróti B. (Balog Z., a szünetben) – Kulcsár D., Tóth B. (Morales, 62.), Sztanics – Danquah, Miljkovic. Szakmai igazgató: Prukner László
Gólszerző: Miljkovic (0–1) a 17. Miljkovic (0–2) a 20., Potemkin (11-esből, 1–2) a 31., Sztanics (1–3) a 42., Danquah (1–4) a 49., Laki (öngól, 1–5) az 54., Balog Z. (1–6) a 73., Csizmadia (1–7) a 82., Morales (1–8) a 84. percben
Jó: Potemkin ill. Junior, Miljkovic, Rodenbücher, Tóth B.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik