A DVTK új spanyolja üzent: Vigyázz, NB I, jövök!

Vágólapra másolva!
2011.06.18. 10:48
null
Gallardo (balra) Spanyolországban már bizonyított, most az NB I szeretné megmutatni tudását (Fotó: archív)
Címkék
Minőségi futballistával erősített a Diósgyőr – José Luque után a Sevillát is megjáró Francisco Gallardo szintén a DVTK-ban folytatja a pályafutását. A 31 esztendős spanyol légiós sevillai házából üzent: Vigyázz, magyar futball, jövök!

Nagyon úgy tűnik, Diósgyőrben a spanyol vonalra esküsznek. A DVTK februárban szerződtette José Luquét – a 33 éves, ballábas középpályásnak jelentős szerepe volt abban, hogy az akkor még éllovas Nyíregyházát hétpontos hátránnyal követő Diósgyőr végül felkerült az NB I-be.

Most újabb spanyol futballistával erősített a DVTK: Francisco Gallardo pénteken két évre szóló megállapodást kötött az újonc vezetőivel. A rutinos futballistát sevillai házában értük utol, a játékos nem tagadta, ha José Luque nem futballozik Magyarországon, ő aligha írt volna alá a Diósgyőrhöz.

„Nem titok, José Luque véleménye döntő volt – mondta az ibériai futballista. – Az utóbbi hetekben rengeteget beszéltünk telefonon, s olyan lelkesedéssel mesélt az élvonalba feljutó csapatról, hogy végül csak meghallgattam a klub elöljáróinak ajánlatát. Rokonszenves csapatnak tűnik a leendő együttesem, s ahogy José mondta, a szurkolótábora egyedülálló arrafelé.”

Hogy Francisco Gallardo nem tehetségtelen labdarúgó, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy annak idején tagja volt a spanyol U17-es, U18-as és U21-es korosztályos válogatottnak is, mi több, 1997-ben Iker Casillas és Xavi csapattársaként bronzérmet szerzett Egyiptomban az U17-es világbajnokságon.

„És a neveket még sorolhatnám – folytatta a spanyol légiós. – Iker Casillas és Xavi vitte közülünk a legtöbbre. Zseniális csapatunk volt akkor, sokukkal még most is tartom a kapcsolatot. Ha valamelyikük itt jár Sevillában, biztos hogy rám csörög, s megiszunk egy kapucsínót.”

A Diósgyőr új igazolása a középpálya jobb oldalán érzi a legjobban magát, de hogy a szakmai stáb végül melyik poszton számít rá, egyelőre nem tudja.

„Ez majd kiderül. Meglátjuk, hol leszek a legnagyobb hasznára a csapatnak. Kíváncsian várom a magyarországi kalandot, s noha túl sokat nem tudok az ottani labdarúgásról, nagyon rossz helyre nem kerülhetek. Egyelőre itthon pihenek, éppen a teraszon süttetem magam, de üzenem: vigyázz, NB I, jövök, s ígérem, maradandót alkotunk az új csapatommal.”

A spanyolról az egyik botránya miatt is hallhattunk: tíz éve a Sevilla–Valladolid meccsen, sajátosan kifejezve az örömét, megharapta a gólszerző José Antonio Reyes férfiasságát… Francisco Gallardo a tervek szerint június 22-én, szerdán csatlakozik a kerethez.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik