A befektetővel együtt egy volt Roma-játékos is jöhet a Vasashoz

Vágólapra másolva!
2012.02.20. 15:47
null
Ednilson a portugál U-válogatottban is szerepelt (Fotó: Action Images)
Címkék
Korábban beszámoltunk róla, hogy a Vasas vezetői ma tárgyalnak a korábban beharangozott német befektetővel a klub eladásáról. Megállapodás ugyan még nem született, de a németek közreműködésével ma már egy új játékos érkezik a csapathoz, a korábban a Romában és a Benficában is megforduló Bissau-guineai születésű, korábbi portugál U-válogatott Ednilson személyében.

A Vasas a hivatalos honlapján jelentette be, hogy ma tárgyal a klub megvásárlása iránt érdeklődő német befektetővel. A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a felek Pasaréten tárgyalnak. Az egyeztetéseken a labdarúgócsapatot Faragó Attila tulajdonos, az anyaegyesületet Markovits László elnök, a befektetőt pedig Christopher Stoll képviseli, aki a Vasas sportigazgatója lehet a jövőben, illetve az egyeztetéseken részt vesz Varga Endre menedzser is, akinek a közreműködésével lépett kapcsolatba a német cég a Vasassal.

Információink szerint a németek 99 százalékos tulajdonrészt vásárolnának a labdarúgócsapatban, míg egy százalék a jövőben is az anyaegyesületnél maradna.

Az egyeztetések még tartanak, de a németeknek komolyak a szándékaik, amit az is alátámaszt, hogy ma már egy futballista is érkezik a közreműködésükkel Magyarországra.

A Bissau-guineai védekező középpályás, Ednilson a Boavistában nevelkedett, és még a tizenhetet sem töltötte be, mikor az AS Roma megvette – igaz, csak egy meccset játszott a „farkasoknál”. Az akkor még portugál utánpótlás-válogatott (az U21-es csapatban kapitány is volt néhány meccsen) Ednilson a Benficában folytatta, majd a lisszaboniak több kisebb klubnak (Vitória Guimaraes, Gil Vicente) is kölcsönadták.

A középpályás 2006-ban egy idényre a görög OFI-hoz szerződött, majd megfordult a szerb Partizanban, a ciprusi AEK Larnacában és a grúz Dinamo Tbilisziben – utóbbi csapattól 2011 nyarán távozott, azóta nincs csapata, így edzettségi állapota kérdéses. A télen még a macedóniai Vardar Szkopjéval is tárgyalt.

A szabadon igazolható 29 éves Ednilson ma érkezik Magyarországra, holnap már a Vasassal edz, és hamarosan ajánlatot kaphat, bár szerződtetése valószínűleg a német befektető és a klub vezetői között zajló tárgyalások eredményétől is függ.

ÍGY FOCIZIK EDNILSON

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik