1860 München: visszavehetik Királyt, akit Magath vinne a Fulhamhez?

Vágólapra másolva!
2014.08.14. 13:46
null
Király Gábor helyzete más: visszakerülhet a csapatba (Fotó: Action Images – archív)
Ricardo Moniz, az 1860 München vezetőedzője kilátásba helyezte, hogy a csapat kupamérkőzése után Király Gábor visszakerül az első csapat keretéhez. Eközben német sajtóhírek szerint a Fulham szerződtetné a magyar kapust.

„Az ő helyzetét máshogy értékelem, mint a másik négy játékosét" – mondta Moniz a Kickernek. A német lap szerint ez egyben azt jelenti, hogy a magyar kapus a hétvégi Német Kupa-meccs után (vasárnap a Kiel ellen játszanak a müncheniek) visszakerülhet az első csapat keretébe.

Mint ismert, Király nagyon begurult, és úgy összeszólalkozott csapattársával az RB Leipzig elleni bajnokin, hogy a játékvezető sárga lappal „jutalmazta" cselekedetét. Ezzel szemben négy társa a müncheni Tageszeitung szerint éjszakázásért bűnhődött. Így Moniz – aki az U21-es csapathoz küldte a játékosokat – az utóbbi négy játékos helyzetét másképpen ítéli meg.

Az majd hétfőn kiderül, hogy Király visszakerül-e a csapatba, német sajtóhírek szerint azonban más kérője is akad a kapusnak. Legalábbis a Sky Sport News arról ír, hogy Felix Magath felfigyelt a szituációra, és vinné Király Gábort a Premier League-ből kieső, jelenleg a Championshipben szereplő Fulhamhez.

„Igen, tudok róla, de én a munkámra összpontosítok. Nekem szerződésem van az 1860 Münchennél, úgyhogy minden a két klub egyezségén múlik – idézte később Király Gábort a Sky Sport Newsra hivatkozva a sportal.de. – Természetesen védeni akarok, ez nem vitás. A jelenlegi helyzet pedig nem jó, továbbra is az amatőröknél vagyok."

Király korábban védett már Angliában: 2004 és 2007 között a Crystal Palace játékosa volt, majd a Burnleyhez került. Kölcsönben szerepelt a West Hamben és az Aston Villában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik