PMFC: új elnököt választott az NB I-es futballklub

Vágólapra másolva!
2014.08.26. 13:42
Hargitai János lett a PMFC új elnöke – tudtuk meg a pécsi NB I-es labdarúgócsapat hivatalos honlapjáról kedd kora délután.

A Pécsi Mecsek Futball Club egyesület ma, augusztus 26-án 10 órától tartotta közgyűlését a Stadion utcában. Az esemény egyik napirendi pontja az új egyesületi elnök megválasztása volt. A tagok Dr. Hargitai Jánost nevezték ki a tisztségre, így mától ő a PMFC új elnöke – olvasható rövid közleményben.

Hargitai a Fidesz-KDNP színeiben országgyűlési képviselő, korábban Baranya megyei kormánymegbízott is volt.

A Pécsi Újság emlékeztet: a Pécsi Mecsek Futball Club egyesület csak az egyik kisebbségi résztulajdonosa a labdarúgó csapatot birtokló PMFC Sport Kft.-nek (a másik Pécs Megyei Jogú Város, míg néhány magánszemély is rendelkezik minimális tulajdonrésszel).

A pecsiujsag.hu információi szerint Matyi Dezső üzletember az eddigi, többségi tulajdonrészét hiánytalanul megtartja a PMFC Sport Kft.-ben, a csapat finanszírozását tekintve tehát egyelőre új fejleményről nincs szó.

Matyi Dezső 2007 óta többségi tulajdonos. A tehetős vállalkozó az év elején meglebegtette kiszállási szándékát, de néhány héttel ezelőtt jelezte: mégis marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik