Kabát: Játszani akarok a Fradi ellen! Ez csak nem bűn?

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2014.04.02. 09:46
null
Kabát Péter akcióban a Fradi ellen (Fotó: Havran Zoltán – archív)
Mint beszámoltunk róla, Kabát Péternek, a tévéfelvétel alapján két mérkőzésre eltiltott újpesti labdarúgónak kedden nem mérsékelték a büntetését, ám fellebbezett, és most a kedvező csütörtöki döntésben bízik. Kabát mindenképpen szeretne játszani a Ferencváros elleni pénteki derbin.

 

– Visszanézte?
– Többször is – mondta Kabát Péter, az Újpest csatára. – Nem szép látvány, elismerem, de a látszat csal. Szerencsére nem okoztam sérülést Lazar Marjanovicsnak. Ez a legfontosabb a történetben. Tény, szabálytalankodtam, rossz ütemben, rossz pillanatban léptem oda, de nem volt szándékosság
a mozdulatban. A játékvezető egyébként nem látta az esetet, így még sárga lapot sem kaptam.

– Jobban járt volna a sárgával…
– Az biztos. Akkor az lett volna a büntetésem, nem pedig az utólagos eltiltás.

– Megdöbbent, amikor hallotta, hogy két meccsre elmeszelték?
– Az nem kifejezés. Még egyszer hangsúlyozom, elismerem a szabálytalanságot, de nem volt ez olyan súlyos cselekedet, ami miatt elő kellett venni engem. Arról nem is beszélve, hogy eddig ez nem volt szokás a magyar futballban. Lehet, hogy velem akarnak példát statuálni, ha így van, akkor ez precedensértékű döntés, ami után az illetékeseknek végig kell nézniük az összes lejátszott meccset az elsőtől a kilencvenedik percig, hátha észrevesznek olyasmit, amiről a bíró lemaradt.

– Már egy meccset letöltött az eltiltásából, nem játszott Szombathelyen, ahol ráadásul kikapott az Újpest. Gondolom, kedden azt kérte, hogy a következő találkozón már engedjék pályára lépni.
– Természetesen ez volt a kérésem. Ha minden héten elmeszelnének valakit a tévéfelvételek alapján, és ez bevett szokás lenne nálunk, nem harcolnék ennyire. Csakhogy itt egyedi esetről van szó, amelyben ráadásul senki nem szenvedett maradandó károsodást, de még csak meccset sem kellett kihagynia. Túl súlyos az ítélet, és véleményem szerint igazságtalan.

– Ha a Mátészalka elleni sörmeccs jönne a hét végén, aligha küzdene ennyire.
– Játszani akarok a Fradi ellen! Ez csak nem bűn?

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBÓL AZT IS MEGTUDHATJA, KABÁT SZERINT MIÉRT IGAZSÁGTALAN A DÖNTÉS, ÉS MIVEL PRÓBÁLTA RÁVENNI A FEGYELMI BIZOTTSÁGOT AZ ELTILTÁSA ENYHÍTÉSÉRE.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik