Csak a szokásos: Németország már megint világbajnok

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2014.08.25. 08:08
Címkék
Lena Petermann 98. percben lőtt góljával Németország U20-as csapata nem csupán az idei kanadai világbajnokságot nyerte meg Nigéria ellenében...

Lena Petermann 98. percben lőtt góljával Németország U20-as csapata nem csupán az idei kanadai világbajnokságot nyerte meg Nigéria ellenében (összefoglaló itt), de egyúttal begyűjtötte harmadik vb-címét is ebben a korosztályban. (Az Egyesült Államoknak ugyanennyi van.)Lena Petermann 98. percben lőtt góljával Németország U20-as csapata nem csupán az idei kanadai világbajnokságot nyerte meg Nigéria ellenében (összefoglaló itt), de egyúttal begyűjtötte harmadik vb-címét is ebben a korosztályban. (Az Egyesült Államoknak ugyanennyi van.)


A bronzmeccsen Észak-Korea 3–2-es vereséget szenvedett Franciaországtól (összefoglaló itt). Igen, ez itt már megint egy pofátlanul látványos megmozdulás a gallok korosztályos csapatától. Claire Lavogez mégis hogy veszi át azt a labdát?!

Az első négy helyen tehát két európai, egy afrikai és egy ázsiai csapat. Sokatmondó leosztás.

Ami a torna legjobb góllövőit illeti: a bronzcipő a német Sarah Daebritzhez, az ezüst Pauline Bremerhez vándorolt, a gólkirálynő pedig a nigériai Asisat Oshoala lett. Félelmetes hatásfokkal: hétszer lőtt, ugyanennyiszer talált be.

A torna legjobb kapusa a 81 százalékos hatásfokkal védő Meike Kaemper lett.


A torna legjobb játékosai között pedig kettőt is találunk a brillírozó franciák soraiból: a fent megcsodált Claire Lavogez a bronz-, Griedge Mbock Bathy pedig az ezüstlabdát hozta el. Az aranylabdás az újdonsült nigériai sztár, AsisatOshoala lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik