Újra spanyol Euroliga-győzelem: Hontiék nyertek

Vágólapra másolva!
2012.04.01. 22:27
null
Akárcsak tavaly, idén is spanyol csapat ünnepelhetett az Euroliga-sorozat végén (fotó: fibaeurope.com)
Címkék
A női kosárlabda Euroliga fináléját két spanyol együttes, a Ros Casares és a Rivas Ecópolis vívta. Mindkét csapat egy-egy magyar légióst is felvonultathatott sorai között, és Krivacsevics Tijana és Honti Kata közül végül utóbbi örülhetett, ugyanis a Ros Casares 65–52-re nyert a döntőben.

A női kosárlabda Euroliga fináléját két spanyol együttes, a Ros Casares és a Rivas Ecópolis vívta. Mindkét csapat egy-egy magyar légióst is felvonultathatott sorai között, és Krivacsevics Tijana és Honti Kata közül végül utóbbi örülhetett, ugyanis a Ros Casares 65–52-re nyert a fináléban.

Az isztambuli nyolcas döntőt uralta a két spanyol csapat, hiszen egyik sem veszített pontot a csoportmérkőzések során. A fináléban a valenciai Ros Casares kezdett jobban, hiszen négy-hat ponttal is vezetett, a második negyed elején azonban a Rivas Ecópolis utolérte ellenfelét, sőt át is vette a vezetést a tavalyi spanyol kupagyőztes.

Ugyan az utolsó szünetben már újra a valenciaiak vezettek, ám előnyük csupán három pont volt, így izgalmas folytatást és véghajrát lehetett várni. Ehhez képest a Rivas Ecópolis teljesen beragadt a záró negyedben, mindössze négy pontot termelt, a 2010-ben finálét játszó Ros Casares pedig ezúttal nem engedte ki a döntőt a kezéből.

A mieinknek nem sok szerep jutott a találkozón: Krivacsevics nem lépett parkettre, míg Honti Katának 12 másodperc játékidő jutott.

2001 után fordult elő újra, hogy egy nemzet két csapata vívja a legrangosabb női kosársorozat fináléját (akkor Valenciennes–Bourges döntöt rendeztek), és ezzel gyakorlatilag spanyol címvédés történt, a tavalyi döntőben ugyanis a salamancai Halcón Avenida ért fel a csúcsra. A harmadik helyet a Jekatyerinburg szerezte meg a Fenerbahce hétpontos legyőzésével.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
DÖNTŐ
Rivas Ecópolis (spanyol)–Ros Casares Valencia (spanyol) 52–65
Pontszerzők: A. Jones 14, Carson 8, Nicholls, A. Cruz, E. Aguilar 7-7, Valdemoro 6, G. García 2, Pirsic 1, ill. Lyttle 18, S. Dominguez 13, Wauters 12, Yacoubou, M. Moore 8-8, L. Jackson 4, Veselá 2
A 3. HELYÉRT
Fenerbahce (török)–Jekatyerinburg (orosz) 68–75
AZ 5. HELYÉRT
Galatasaray (török)–Szpartak Moszkva (orosz) 73–71
A 7. HELYÉRT
Beretta-Famila Schio (olasz)–Wisla Can-Pack (lengyel) 65–62

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik