U16-os leány kosár Eb: megvan a bronz a mieinknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.11. 18:52
Kiváló eredménnyel zárt a magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott a bulgáriai korosztályos Európa-bajnokságon, miután Mészárosné Kovács Andrea csapata a bronzéremért vívott küzdelemben 62–55-re legyőzte Olaszországot.

Villámrajtot vett a magyar csapat, hamar meg akarták győzni leányaink az olaszokat, hogy nem sok keresnivalójuk lesz a bronzért folytatott meccsen. Nagy Dorottya büntetőinek köszönhetően a második negyed közepén már tíz pont feletti (22–11) volt a mieink előnye. A harmadik negyed derekán a dupla-dupláig jutó (19 pont, 10 lepattanó), szenzációsan játszó Dubei Debóra triplájával már tizenöt pont (37–22) volt a két csapat között. A magyar csapat felszabadultan játszva, végig kontrollálva a mérkőzést, a középdöntő (60–44) sikere után a bronzmeccsen is legyőzte az olaszokat.

A magyar csapat nemcsak a szépen csillogó bronzérmet szerezte meg az Eb-n, hanem sikerült kvalifikálnia magát a jövő évi szlovákiai U17-es világbajnokságra is.

U16-OS LEÁNY KOSÁRLABDA EB
A 3. HELYÉRT
Magyarország–Olaszország 62–55 (17–6, 13–11, 15–13, 17–25)

Ld: Dubei 19/3, Weninger 12/3, Nagy D. 10, ill. Pan 16, Santucci 14/3.

A bronzérmes magyar csapat: Dubei Debóra (Miskolc), Weninger Virág (Sopron), Böröndy Dominika (Sopron), Kiss Virág (Pécs), Horváth Krisztina (Győr), Tóth Tímea (Vasas), Aho Nina (Vasas), Solymosi Noémi (Vasas), Bach Boglárka (Kőbányai Darazsak), Nagy Dorottya (Pécs), Kuttor Enikő (Sopron), Studer Ágnes (Szekszárd).
A szakmai stáb: Mészárosné Kovács Andrea (szövetségi edző), Szentendrei Áron, Tóth Viktor (másodedzők), Szabari János (csapatvezető), Sándor Ádám (technikai vezető), Kovács István (gyúró)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik