Tízpontos soproni vereség az amerikai válogatottól

Vágólapra másolva!
2011.10.09. 21:11
null
Eördögh Edit szép emlékekkel búcsúzik Soprontól (fotók: Szabó Miklós)
Címkék
A Sopron női kosárlabdacsapata felkészülési mérkőzésen tíz ponttal, 73–63-ra kikapott az amerikai válogatottól. Bár a találkozóban az is benne volt, hogy a hazai csapat „elkapja” a Team USA-t, az este így is szépen sikerült, hiszen Eördögh Editet vastapssal búcsúztatta el az aktív évektől a publikum.

 

Eördögh Edit búcsúmeccsére aligha jöhetett volna sokkal patinásabb ellenfél, mint az amerikai válogatott, hiszen a tengerentúliaké az egyik legerősebb csapat évek óta a világon, még ha legutóbbi két felkészülési fellépésüket el is veszítették. Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője úgy nyilatkozott a meccs előtt: a találkozó elsősorban a szerdai, Tarbes elleni Euroliga-rajtot hivatott szolgálni, de igenis kötelességük megpróbálni megverni az amerikaiakat.

A második félidőben nehéz volt tartani az amerikaiakat
A második félidőben nehéz volt tartani az amerikaiakat

A Sopron nem is kezdett rosszul: 7–2-re, majd 17–12-re is vezetett a sárgamezes csapat. Kurasová és Horti is remekül kezdte az összecsapást, miközben a Team USA nehezen lendült bele, bár az első negyedtől fogva látszott, hogy fizikailag tökéletes állapotban lévő együttesről van szó.

Agresszivitásban, koncentrálásban nem is lehetett összehasonlítani egy NB I-es ellenféllel az aktuális riválist: a soproniak hibáit rögtön és nagyon szigorúan megbüntette a vendégcsapat. Ennek ellenére kiegyenlített volt a játék: az első negyed 21–21-es állása után félidőben is egál (42–42) volt az eredmény.

Szünetben a jelen helyett az emlékezés került a középpontba, hiszen az előző szezon végével a visszavonulás mellett döntő Eördögh Editet búcsúztatta a soproni klub és közönség. A korábbi játékosnak nem volt könnyű dolga: könnyeivel küszködve kellett búcsúbeszédet mondania, miközben a szurkolótábor rendre megszakította, hogy felállva, tapssal köszöntse kedvencét.

„Nehezen találom a szavakat, hiszen csodálatos évek vannak mögöttem. Nagyszerű pillanatokat élhettem át itt, ezen a parkettán – mondta Eördögh, aki a drukkerek mellett köszönetet mondott a klubvezetésnek és családjának is, valamint megemlékezett az augusztusban elhunyt Farkas Balázsról is. – Kívánom mindenkinek, hogy adasson meg mindaz, ami nekem megadatott. Sportpályafutásom így volt tökéletes.”

A búcsúztatás után ismét a játék került előtérbe, az amerikaiak el is kapták a fonalat: 47–48 után a harmadik negyed végére 62–50-re nőtt a különbség. Egy az egyben ekkor már többször kijött, hogy a két csapat tagjai között olykor jelentős különbség van: Renee Montgomery is megmutatta, hogy nagy hasznára lesz a Győrnek, Swi Cash védekezésben is állhatatos volt, a soproniak pedig csak Cappie Pondexter kiesése után tudták megállítani a különbség növekedését. Az amerikai válogatott végük 73–63-ra nyert a Székely-csapat ellen.

NŐI KOSÁRLABDA
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
UNIQA EUROLEASING SOPRON–EGYESÜLT ÁLLAMOK 63–73 (22–22, 19–19, 9–21, 13–11)
Sopron, 2200 néző. V: Benczur, Pálla, Vígh
SOPRON: FEGYVERNEKY 12/3, KURASOVA-GORBUNOVA14/3, Zavecz 8, Krivacsevics 4, Horti 8. Cs: FŰRÉSZ 7/3, Krnjics 2, Szabó F. 4, Licskai 4, Czank. Edző: Székely Norbert
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Pondexter 14/3, Montgomery 9/3, Cash 14, Young 12, Charles 12. Cs: Griner 6, Jones 6. Szövetségi kapitány: Geno Auiremma
Az eredmény alakulása. 2. p.: 7–2. 6. p.: 17–12. 13. p.: 29–26. 17. p.: 39–33. 24. p.: 47–48. 26. p.: 49–56. 34. p.: 55–67. 39. p.: 63–71.
MESTERMÉRLEG
Székely Norbert: – A mérkőzés nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Egy olyan emberre emlékeztünk és emlékszünk majd az egész szezonban, aki a magyar kosárlabdázásért rengeteget tett – Farkas Balázsra.
Geno Auiremma: – Sajnos csak hét játékosom volt ezen a mérkőzésen és talán egy kicsit látszott rajtunk a fáradtság is, ennek ellenére elégedett vagyok a csapattal, főleg a harmadik negyedben mutatott remek teljesítménnyel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik