Sportrádió: Egyértelműen Szoboszlai Dominik az év sportolója – Hanga Ádám

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 17:51
null
A Crvena zvezda magyar válogatott kosarasa, Hanga Ádám szerint az Izland elleni mérkőzés kulcsfontosságú lesz (Fotó: Getty Images)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Hanga Ádám, a Crvena zvezda és a magyar válogatott kosarasa volt Szabó Szilárd vendége. A tavaly a Real Madrid színeiben Euroligát nyerő játékos beszélt új klubjáról, a magyar labdarúgó-válogatottról és arról, hogy ő is Szoboszlai Dominiknak adta volna az Év Sportolója Díjat.

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Gasper Okorn kihirdette 18 fős keretét a februári Eb-selejtezőre. A keretben helyet kapott az októberben a Los Angeles Lakersnél készülő Valerio-Bodon Vincent, illetve Hanga Ádám is. A Crvena zvezdánál légióskodó bedobó szerint az Eb-selejtező első találkozója különösen fontos lehet.

„Nekünk ez egy kulcsmérkőzés lesz. Lehet köntörfalazni és lehet szépíteni, vagy bárhogyan leírni, de az első, Izland elleni meccs az nagyon fontos lesz. Ha ott nem nyerünk, akkor onnantól kezdve árral szemben fogunk evezni végig, és abból sosem jöttünk ki jól” – fogalmazott az esélyek kapcsán Hanga.

A 34 éves kosaras az Izland elleni debütáló szlovén Okornról is szót ejtett: „Nem egyszerű a szövetségi kapitány helyzete, mert nagyon kevés időnk lesz együtt készülni. Én lehet nem is fogok tudni edzeni, csak beesek a meccsre. Ezt még nem tudom pontosan, hogyan lesz.”

Hanga Ádám a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán a nyolcadik helyen végzett az év férfi sportolója kategóriában. „Először is minden magyar sportolónak gratulálok. Mindenki a maga szintjén megtette, amit tudott. Egyértelműen azt gondolom, jelen pillanatban Szoboszlai Dominiknak kellett odaadni ezt a díjat – vélekedett Hanga. Hozzátette, hogy az ő Euroliga-győzelmével nem tud versenyben szállni az olimpikonokkal, világbajnokokkal és az Európa-bajnokokkal. – Amit a kosárlabdában ki lehetett hozni, azt én kihoztam. Kíváncsi lennék, ha NBA-bajnok lettem volna, akkor vajon benne lettem volna-e a legjobb háromban.”

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik