Rátgéberéknél folytatja a Sopront elhagyó McCoughtry

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 20:47
null
McCoughtry (jobbra) távozása óriási érvágás a Sopron számára (fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Elhagyja az MKB Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatát Angel McCoughtry, és a Rátgéber László által irányított török Fenerbahcéhez igazol.

 

Világklasszis bedobónk, az idei Euroliga dobólistáján 22 pontos átlaggal a második helyen álló amerikai világbajnokunk, Angel McCoughtry játékjogát a mai napon – egy meghatározott kivásárlási összeg fejében – átengedtük a török Fenerbahce együttesének – olvasható a soproni klub honlapján.

„Külső és belső tényezők együttes hatása vezetett oda, hogy ezt a nehéz lépést megtegyük – idézi a honlap a soproniak ügyvezetőjét, Török Zoltánt. – Bizonyára el kell telnie egy időnek, míg csapatunk magához tér ebből a sokkból. Nem szakmai indokok vezettek útjaink elválásához, ennek megfelelően a döntéssel járó minden következményt teljes egészében magamra vállalom. Angelnek ezúton is köszönjük az elmúlt hónapokat, és sok sikert kívánunk álmai megvalósításához!"

McCoughtry klubváltását valószínűleg Diana Taurasi doppingesete generálta. Mint ismert, a Fenerbahce amerikai kiválósága még decemberben akadt fenn egy ellenőrzésen, a hétfői hírek szerint pedig a B-próbája is pozitív eredményt hozott, így két évre is eltilthatják – Európában.

Érdekesség, hogy az Euroliga dobólistáját éppen Taurasi vezeti McCoughtry előtt. A Sopronból távozó amerikai 22 pontot, 7 lepattanót és 1.3 asszisztot jegyzett átlagban az őszi mérkőzéseken, míg honfitársa 24.6 pontot, 5.4, lepattanót és 4.7 asszisztot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik