Otthont kaptak a válogatottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.30. 07:33
null
Az új edzőközpont átadásán (Fotó: kosarsport.hu)
Székesfehérváron átadták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége új edzőközpontját. (x)

A kosárlabda saját „Tatája”.

Lényegét tekintve ez lesz a Székesfehérváron csütörtökön átadott sportközpont, amely otthona mostantól a korosztályos és felnőttválogatottaknak. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) legújabb büszkesége tökéletes edzőtáborozási lehetőséget nyújt a nemzeti csapatok számára, hiszen a sportolók a kapcsolódó szállodában, a négycsillagos Best Western Plus Lakeside Hotelben laknak és étkeznek.

„Szinte felsorolhatatlan, a szövetség milyen sok csarnok és tornaterem megépítéséhez, felújításához segédkezett az elmúlt években, eljött az ideje, hogy kicsit magunkra is gondoljunk – magyarázta az ünnepélyes átadó előtt Szalay Ferenc, a honi szövetség elnöke. – Az új edzőközpont az MKOSZ tulajdona, így mostantól saját rendelkezésünkre áll egy olyan létesítmény, amelyben minden adva van a minőségi munkához, és kapcsolódik hozzá egy igazán színvonalas szálloda. A TAO-támogatásnak köszönhetjük mi és a többi kiemelt sportág is, hogy elindulhattunk felfelé. Hétmilliárd forintot fordíthat a szövetség a sportágra, aminek kétharmad részét az utánpótlásra adjuk. A másik egyharmadát minden évben kiemelt fejlesztésre, aminek szintén nagy szerepe van a jövő lehetőségeinek bővítésében.”

Az edzőközpont adatai
– meccspálya: 28 m x 15 m

– 2 db edzőpálya: 26 m x 14 m

– 120 fős kihúzható lelátó

– 7.5 méteres belmagasság

– helyiségek: 2 bírói öltöző, 4 csapatöltöző, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség, konditerem, sportszertár, elsősegély-helyiség, ruhatár, mosdók

– technológia: motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztó, tölgy sportparketta


A két edzőpályának, illetve a meccspályának kihúzható a lelátója, ám, ahogy azt a sportág elnöke hangsúlyozta, a létesítmény elsősorban a felkészülést szolgálja – magyar válogatottakét, a helyi iskolásokét, sportolókét, valamint az akár külföldről is ide érkező csapatokét.

„Minden, sporttal kapcsolatos infrastrukturális beruházás fontos Székesfehérvárnak, mert lehetőséget ad a szabadidő-, a diák- és az élsport, valamint az utánpótlás-nevelés fejlesztésére – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András. – Ráadásul nagyon kedvező, hogy az edzőközpont közel lesz a Szabadságharcos úton épülő új középiskolai campushoz. Előnyt jelent a jövőben az is, hogy más nemzetek válogatottjai, csapatai Székesfehérvárt választják edzőtáboraik helyszínéül, ami tovább erősíti az edzőközponttal szomszédos Lakeside Hotel kihasználtságát és a város turizmusát.”

A létesítmény helyiségei
Bírói öltözők: 2 db

Csapatöltöző: 4 db (3 db 17 fős, 1 db 20 fős)

Kondicionáló terem

Sportszertár

Elsősegély-helyiség

Ruhatár

Mosdók

Sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség


Bodnár Péter, a szövetség főtitkára leszögezte, a válogatottak nemzetközi eredményességének növelése az alapvető célja jelenleg az MKOSZ-nek, és ennek a programnak nélkülözhetetlen része egy edzőközpont. Olyan, amely minden szempontból megfelelő szállodához kapcsolódik, repülőtérhez közel van, egészségügyi központot, sportcsarnokot is felmutató városban található. Ezeknek a követelményeknek a már megnyílt hotel mellé épült székesfehérvári csarnok tökéletesen megfelel, így ez lesz a magyar kosárlabda első számú edzőközpontja. A kosárlabda saját „Tatája” – utalt a főtitkár a magyar sport híres edzőtáborára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik