GYŐRI FERENC (AMSZTERDAM) 2019.11.14 11:14 Frissítve: 2019.11.14 11:32

Női kosárlabda: nyolc éve simán nyertünk Hollandia ellen

Amszterdamban toronymagas esélyesként lép pályára Székely Norbert együttese, remélhetőleg estére a hideget is kiűzik a helyiek a kis méretű csarnokból.

Amszterdamban toronymagas esélyesként lép pályára Székely Norbert együttese (Fotó: hunbasket.hu)

 

Nem volt meleg. Ez persze a stábtagok és az újságírók szempontjából másodlagos szempont, hiszen ők fel tudnak öltözni rétegesen, ám a játékosokat már jobban zavarhatta, nem csoda, hogy néhányan melegítőben mozogtak csütörtök délelőtt a dobóedzésen (amelynek végén Bálint Réka, a Szekszárd játékosa talált be először félpályáról). A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre is – egy pillanatra sem feledkeznek meg róla és tudják, köztük lenne a helye.

A holland–magyar női Európa-bajnoki selejtező helyszíne egy amszterdami kiscsarnok – feltehetően a piaci igényekhez igazították, tehát nem számítanak ezernél több látogatóra, igaz, ha annyian lennének a Sporthallen Zuidban, akkor majdnem a világítótesteken is lógnának...

A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre isSzerda este jó hajtós edzést vezényeltek ott Székely Norberték a hölgyeknek, akik nem is állhattak le, mert akkor másodpercek alatt megfáztak volna. „Egész jól pörögnek!” – mondta kollégáinak a szövetségi kapitány, aki a gyakorlás során azt is hangsúlyozta, élesben, ha van rá lehetőség, nem szabad hagyni a hollandoknak, hogy rendezzék a zónájukat, inkább át kell rohanni rajtuk.

A ma esti ellenféllel 2011-ben találkoztak legutóbb a mieink, a soproni Európa-bajnoki pótselejtezőn csapatunk 68–39-re győzött, a szövetségi kapitány akkor is Székely Norbert volt. Ilyen szempontok alapján az előjelek kiválóak, de Hollandia azóta nagyságrendekkel erősebb lett, igaz, a magyar nemzeti csapat is jobb játékerőt képvisel. A fogadóirodák egyértelműen Dubei Debórát és társait tartják esélyesebbnek, ebben igazuk van, most már csak annyi kellene, hogy a rivális ne borítsa a papírformát.

Szolgálati közlemény: a mérkőzést a FIBA Youtube-csatornáján élőben követhetik az érdeklődők, ide kattintva!

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
H-CSOPORT
1. FORDULÓ
19.30:
Hollandia–MAGYARORSZÁG

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.

2020.08.18 16:28:49

Kosárlabda L. P. I.

Kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK edzőjeként.

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.