GYŐRI FERENC (AMSZTERDAM) 2019.11.14 11:14 Frissítve: 2019.11.14 11:32

Női kosárlabda: nyolc éve simán nyertünk Hollandia ellen

Amszterdamban toronymagas esélyesként lép pályára Székely Norbert együttese, remélhetőleg estére a hideget is kiűzik a helyiek a kis méretű csarnokból.

Amszterdamban toronymagas esélyesként lép pályára Székely Norbert együttese (Fotó: hunbasket.hu)

 

Nem volt meleg. Ez persze a stábtagok és az újságírók szempontjából másodlagos szempont, hiszen ők fel tudnak öltözni rétegesen, ám a játékosokat már jobban zavarhatta, nem csoda, hogy néhányan melegítőben mozogtak csütörtök délelőtt a dobóedzésen (amelynek végén Bálint Réka, a Szekszárd játékosa talált be először félpályáról). A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre is – egy pillanatra sem feledkeznek meg róla és tudják, köztük lenne a helye.

A holland–magyar női Európa-bajnoki selejtező helyszíne egy amszterdami kiscsarnok – feltehetően a piaci igényekhez igazították, tehát nem számítanak ezernél több látogatóra, igaz, ha annyian lennének a Sporthallen Zuidban, akkor majdnem a világítótesteken is lógnának...

A csapat a leukémiával harcoló társuk, Gereben Lívia kedvéért összeállt egy közös képre isSzerda este jó hajtós edzést vezényeltek ott Székely Norberték a hölgyeknek, akik nem is állhattak le, mert akkor másodpercek alatt megfáztak volna. „Egész jól pörögnek!” – mondta kollégáinak a szövetségi kapitány, aki a gyakorlás során azt is hangsúlyozta, élesben, ha van rá lehetőség, nem szabad hagyni a hollandoknak, hogy rendezzék a zónájukat, inkább át kell rohanni rajtuk.

A ma esti ellenféllel 2011-ben találkoztak legutóbb a mieink, a soproni Európa-bajnoki pótselejtezőn csapatunk 68–39-re győzött, a szövetségi kapitány akkor is Székely Norbert volt. Ilyen szempontok alapján az előjelek kiválóak, de Hollandia azóta nagyságrendekkel erősebb lett, igaz, a magyar nemzeti csapat is jobb játékerőt képvisel. A fogadóirodák egyértelműen Dubei Debórát és társait tartják esélyesebbnek, ebben igazuk van, most már csak annyi kellene, hogy a rivális ne borítsa a papírformát.

Szolgálati közlemény: a mérkőzést a FIBA Youtube-csatornáján élőben követhetik az érdeklődők, ide kattintva!

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
H-CSOPORT
1. FORDULÓ
19.30:
Hollandia–MAGYARORSZÁG

2019.12.05 16:19:40

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

A sportág legdicsőségesebb korszakától a stadionépítés reneszánszáig.

2019.11.25 19:16:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Ebben a helyzetben kiváló választásnak tűnik Carrillo.

2019.11.21 16:30:04

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

NS-EXKLUZÍV INTERJÚ. A válogatott bedobó néhány hónapja az életéért küzdött, most a visszatérésében reménykedik.

2019.11.21 20:52:39

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

NS-VÉLEMÉNY. Hasonló, ésszel is, szívvel is, tehetséggel is megáldott reménysége régen volt a magyar kosárlabdasportnak…

2019.10.26 09:33:03

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Jó abban a szerepben lenni, hogy nem vagyunk favoritok a nemzetközi porondon.”