Női kosárlabda Ek: bravúr kell a Szekszárdnak; ünnepelne a DVTK

Fazekas Zoltán (Girona)Fazekas Zoltán (Girona)
Vágólapra másolva!
2023.12.20. 13:23
null
Theodoreán Alexandra (3) szerint az első meccsen mindenkit megzavart az eltolt kezdés, amihez a spanyolok alkalmazkodtak jobban (Fotó: FIBA)
Levonta a hazai mérkőzés tanulságait a Szekszárd, amely szerda este 12 pontos hátrányból szeretne csodát tenni az edzőváltáson áteső spanyol Girona vendégeként a női Európa-kupában.

 

 

NEM ÖRDÖGTŐL VALÓ a női Európa-kupában sem, hogy egy párharcot 12 pontos hátrányból megfordítson egy csapat. Példáért nem is kellett túl messzire visszaugrani az időben, hiszen az előző idény ugyanezen fázisában, azaz a 16 közé jutásért vívott oda-vissza vágós párharcban a szerb Crvena zvezda 16 ponttal verte meg az első találkozón a francia Montpellier-t, amely aztán egy héttel később kerek harmincassal vett revansot, és jutott a nyolcaddöntőbe.

Ezt azért volt fontos felidézni, mert a Tarr KSC Szekszárd egy hete 89–77-re kapott ki a spanyol Spar Gironától a nyolcaddöntőbe kerülésért vívott csata első felvonásán, így 12 pontos hátrányból kezdi a szerda esti visszavágót Gironában, ahová kedd este utazott Barcelona érintésével. A köd és a hideg miatt Budapestről majdnem másfél órás késéssel induló gépre szállás előtt a váróban a tolnai delegáció tagjai szinte egytől egyig a telefonjukat nézték, s ennek nem egy különleges filmpremier volt az oka, hanem a Magyar Kupa élő sorsolása, amit a közmédia élőben közvetített. Amikor kiderült, hogy a címvédő, a legutóbbi negyeddöntőben éppen a KSC-t búcsúztató Sopron lesz az ellenfél (a további párosítások: Pécs–Vasas, Győr–BEAC, DVTK–TFSE), különböző reakciók érkeztek – voltak, akik pacsiztak, de volt felhördülés és gúnyos kacaj is.

Ám ez még a jövő, a jelen pedig az, hogyan tudna nyerni a csapat Gironában – de ez sem lehetetlen, ékes példa erre az Estudiantes, amely a szombati bajnokin 18 ponttal győzött ellene... Ez az edző állásába került, hétfőn menesztették Laura Antoját, és az eddigi másodedző, Jordi Sargatal kapott bizalmat – legalábbis a Szekszárd elleni találkozóra és a Gernika elleni szombati spanyol bajnokira.

„ Mindkét csapatot megzavarta, hogy a csarnok beázása miatt másfél órás késéssel kezdődött a szekszárdi mérkőzés, de sajnos a spanyolok jobban alkalmazkodtak a csúszáshoz  – mondta a Nemzeti Sportnak Theodoreán Alexandra, a tolnaiak csapatkapitánya.   – Jobban kell kezdenünk, s nemcsak a meccs elején, a nagyszünet után is, mert akkor is beragadtunk a hazai találkozón. Nem tartjuk lehetetlennek, hogy tizenhárom ponttal győzzünk, a továbbjutást célozzuk meg, ezért utaztunk Spanyolországba. Mivel ellenfelünk edzőt cserélt, elképzelhető, hogy valami újjal próbálkozik, de ha határozottan játszunk, lehet esélyünk a magunk javára fordítani a párharcot.”

PÁHOLYBAN A PÉCS

A skóciai Caledonia Gladiators elleni első, pécsi mérkőzésen egyértelmű fölényben játszó és végül 24 ponttal (75–51) nyerő NKA Universitas nyugodtan készülhet a csütörtök esti visszavágóra, hiszen az első felvonáson semmi olyat nem mutatott az ellenfél, ami miatt izgulniuk kellene      Sydney Wallace-éknak.      Az amerikai hátvéd kitett magáért Pécsen, 21 pontot, köztük öt triplát jegyezve lett a mezőny legeredményesebb játékosa egy hete. Az East Kilbride-i együttes három napja bajnokin 81–38-ra győzte le a Cardiffot, így hangolt a pécsiek elleni visszavágóra, akik a BEAC ellen nyertek 95–65-re.

EURÓPA-KUPA, NŐK, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

Szerda, 19.30:     Spar Girona (spanyol)–TARR KSC SZEKSZÁRD (az első mérkőzésen: 89–77).
Csütörtök, 20.30:      Caledonia Gladiators (brit)–NKA UNIVERSITAS PÉCS, 20.30 (51–75)

EUROLIGA: A DVTK KÖZÖSEN ÜNNEPELNE SZURKOLÓIVAL

IDEGENBEN 59–55-RE VERTE MEG a DVTK Hun-Therm a Beretta Famila Schiót a női Euroligában, és bizony nagyon fontos lenne, hogy szerda este otthon is elbánjon a sérült, Magyarországra el sem utazó Juhász Dorkát is foglalkoztató olasz együttessel. Ahogy azt a miskolci klub honlapjának a magyar válogatott hátvéd, Lelik Réka    elmondta, szeretnének közösen ünnepelni szurkolóikkal, miután győzelemmel zárták az évet, aminek nagy jelentősége van az A-csoport második helyének megszerzése szempontjából. Hozzátette, csak a közönségük segítségével lehetnek eredményesek, mert a Szekszárd elleni vasárnapi rangadót is velük közösen sikerült megnyerniük, a drukkerek támogatásával lendültek át a gondokon. GY. F.

NŐI EUROLIGA, NŐK     
A-csoport. 10. forduló
Fenerbahce Alagöz Holding (török)–Casademont Zaragoza (spanyol), 16.
DVTK HUN-THERM–Beretta Famila Schio (olasz), 18 (tv: M4 Sport).
ACS Sepsi-SIC (romániai)–Polski Cukier AZS UMCS Lublin (lengyel), 18.
Valencia Basket Club (spanyol)–LDLC ASVEL Féminin (francia), 19.15   
 B-csoport. 10. forduló
Cukurova Basketbol Mersin (török)–Villeneuve d'Ascq LM (francia), 17.30.
ZVVZ USK Praha (cseh)–SERCO UNI GYŐR, 19.
KGHM BC Polkowice (lengyel)–Basket Landes (francia), 19.
Perfumerías Avenida Salamanca (spanyol)–Virtus Segafredo Bologna (olasz), 20.30

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik