Női kosárlabda: A kisszék is a gyűrűbe esett volna - Vajda Anna

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 14:00
null
Vajda (második sor, balról a második) is hasznosan játszott a meccsen
Címkék
Ugyan a női kosárlabda Euroliga és a spanyol bajnokság is csak a jövő héten veszi kezdetét, a nyáron Spanyolországba szerződő Vajda Anna vitrinjébe már ezen a héten újabb aranyérem került. A Salamanca magyar magasbedobója és csapata ugyanis szerda este hazai parketten, 3500 néző előtt kiütötte az Elitzur Ramlát, így elhódította az európai Szuperkupát. A 2010–2011-es évad két kupagyőztese – a spanyolok az Euroligát, az izraeliek az Európa-kupát nyerték meg – meglehetősen egyoldalú csatát vívott egymással: a vendéglátó 95–72-re győzött, válogatott kosarasunk pedig 28 percet játszott,  ami alatt öt pontot és hat lepattanót szerzett.

„Szuper volt a Szuperkupa, fantasztikusan játszottunk, kitűnően dobtunk, szerintem még a kisszéket is bedobtuk volna a gyűrűbe – idézte vissza a Nemzeti Sport számára pályafutása első európai Szuperkupa-győzelmének pillanatait a 27 éves kosaras . – Kezdő voltam, és az egész meccsen jó ritmusban, hasznosan játszottam. Dewanna Bonner még nincs velünk, de ha megjön az amerikai – igaz, úgy tudom, sérült a könyöke, és már az is felvetődött, hogy mást igazolnak helyette –, nekem sokkal többet kell nyújtanom, ha kezdő akarok lenni. Főleg támadásban kell igyekeznem, s ponterősebben is kell játszanom."

Vajda és csapata jövő héten Lengyelországban, a Polkowice otthonában kezdi meg a szezon érdemi részét, majd az euroligás nyitányt követően vasárnap a spanyol Szuperkupáért lép parkettre a kupagyőztes Rivas Ecópolis ellen.

„Múlt héten volt másfél szabadnapunk, akkor átruccantam Portugáliába, és Aveiróban megnéztem az Atlanti-óceánt – gyönyörű volt. Sajnos spanyol csapattársam, Jael Freixanet, akivel nagyon jó barátok lettünk, nem tudott velem jönni, de így is nagy élmény volt, kocsival csupán háromórányira van a város Salamancától" – mesélte a friss Szuperkupa-győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik