Női kosár: WNBA-bajnok kosarassal erősített a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.28. 12:50
A női NB I-ben szereplő Diósgyőr kosárlabdacsapata hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Italee Lucas helyett a friss WNBA-bajnok, Tiffany Bias lesz a csapat irányítója a bajnokságban és az Európa Kupában.

A korábban szerződtetni kívánt Italee Lucas átigazolása adminisztratív problémák miatt meghiúsult, ezért gondoskodni kellett a pótlásáról. A választás a Phoenix Mercury 22 éves irányítójára, az amerikai Tiffany Biasra esett. Bias szerdán érkezik Miskolcra, ahol csatlakozik a PEAC elleni szombati rangadóra készülő Aluinvent-DVTK csapatához – jelentette be advtk.eu.

A 168 centiméter magas irányító 1992-ben született, az Oklohama State University csapatában töltötte egyetemi éveit. Háromszor választották be a bajnokság legjobb játékosaiból összeállított csapatba, egyszer a legjobban védekezők közé, ugyanakkor az egyetemi liga történetének harmadik legtöbb gólpassza is az ő nevéhez fűződik. A WNBA draftján a Phoenix Mercury csapott le a játékjogára. Jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna, hiszen csapatával rögtön az első évében megnyerte a világ legerősebb női bajnokságának számító WNBA-t.dvtk.eu.

A 168 centiméter magas irányító 1992-ben született, az Oklohama State University csapatában töltötte egyetemi éveit. Háromszor választották be a bajnokság legjobb játékosaiból összeállított csapatba, egyszer a legjobban védekezők közé, ugyanakkor az egyetemi liga történetének harmadik legtöbb gólpassza is az ő nevéhez fűződik. A WNBA draftján a Phoenix Mercury csapott le a játékjogára. Jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna, hiszen csapatával rögtön az első évében megnyerte a világ legerősebb női bajnokságának számító WNBA-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik