F. Z. 2019.07.15 15:28 Frissítve: 2019.07.15 15:39

Női kosár: U18-as válogatottunk az Eb-ezüstnek is tud örülni

Nincs ideje a bánkódásra a vasárnap Eb-döntőt elveszítő együttesnek, az olaszok ellen is helytálló lányok már el is indultak Bangkokba az U19-es világbajnokságra.

Az U18-as csapat örül az Eb-ezüstéremnek is (Fotó: hunbasket.hu)

 

Remek szereplés, a végén némi csalódottság – így összegezhetjük tömören válogatottunk szereplését a szarajevói U18-as leány Európa-bajnokságon, amelyen végül ezüstérmes lett a legfontosabb meccsre elfáradó magyar csapat.

„Sajnos nagyon fáradtak voltunk, ami az első félidőben kiütközött az olaszok elleni döntőben – értékelte a vasárnapi finálét Dombai Réka, aki 16 pontot szerzett az aranycsatában, s akit Kiss Angelikával együtt beválasztottak a torna legjobb ötösébe, az All Star csapatba. – De tudunk örülni az ezüstnek is, hiszen ez is óriási eredmény. Mindenki jól küzdött, de a belgák elleni nyolcaddöntő és a franciák elleni elődöntő sokat kivett belőlünk. Az U19-es világbajnokságon is szeretnénk megmutatni, milyen jó csapat vagyunk, az első hatba kerülés a célunk.”

A tornán 17.7 pontot, 4.6 lepattanót és három gólpasszt átlagoló hátvéd és társai hétfőn Szarajevóból Isztambulon át Bangkokba utaztak, ahol szombaton kezdődik az újabb torna, a világbajnokság. Völgyi Péter szövetségi edző együttese Dél-Koreával, az Egyesült Államokkal és Ausztráliával került egy kvartettbe.

„A csoportban nem mi vagyunk a favoritok, de próbáljuk a lányokból kihozni a maximumot – mondta indulás előtt Völgyi. – Bánkódtunk egy kicsit a döntő után, de összességében azért örülünk, mert az ezüstérem is kitűnő eredmény. Sajnos a fáradtság kiütközött a csapaton az olaszok ellen, emiatt a legegyszerűbb megoldásokat is elrontottuk, míg az ellenfélnél több ragyogó egyéni teljesítmény is volt. Büszke vagyok a csapatra, előzetesen biztos aláírtuk volna az ezüstérmet, de döntőben kikapni mindig rossz érzés. Az elsődleges cél az ilyen tornákon a jó szereplés, másodlagos pedig, hogy a nyár végén a klubok jobb, tapasztaltabb játékosokat kapjanak vissza. Az Európa-bajnokság rávilágított a hiányosságainkra, amiket igyekszünk pótolni.”

A keret nem változik, azaz egy az egyben az U18-as Eb-n részt vett együttes szerepel majd Bangkokban is a vb-n.

2020.02.05 19:21:22

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A Falco edzője nem tartaná ördögtől valónak, ha a FIBA automatikus helyet adna a mindenkori magyar bajnoknak a BL főtábláján.

2020.01.28 00:04:35

Kosárlabda KŐFALVI DÁNIEL

ALAPVONALAki pedig látta játszani, annak most, amikor olvassa ezeket a sorokat, talán éppen úgy, mint nekem, lelassul egy pillanatra a világ, és összegyűlik az a rengeteg emlék, amit kaptunk a legendától, és amiért most köszönetet kell mondanunk.

2020.01.22 22:45:13

Kosárlabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Közösségépítő erejük van a csapatsportágaknak.

2020.01.03 19:29:06

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A válogatott hátvéd az Olasz Kupa nyolcas döntőjét célozta meg a Reggio Emiliával.