F. Z. 2019.07.15 15:28 Frissítve: 2019.07.15 15:39

Női kosár: U18-as válogatottunk az Eb-ezüstnek is tud örülni

Nincs ideje a bánkódásra a vasárnap Eb-döntőt elveszítő együttesnek, az olaszok ellen is helytálló lányok már el is indultak Bangkokba az U19-es világbajnokságra.

Az U18-as csapat örül az Eb-ezüstéremnek is (Fotó: hunbasket.hu)

 

Remek szereplés, a végén némi csalódottság – így összegezhetjük tömören válogatottunk szereplését a szarajevói U18-as leány Európa-bajnokságon, amelyen végül ezüstérmes lett a legfontosabb meccsre elfáradó magyar csapat.

„Sajnos nagyon fáradtak voltunk, ami az első félidőben kiütközött az olaszok elleni döntőben – értékelte a vasárnapi finálét Dombai Réka, aki 16 pontot szerzett az aranycsatában, s akit Kiss Angelikával együtt beválasztottak a torna legjobb ötösébe, az All Star csapatba. – De tudunk örülni az ezüstnek is, hiszen ez is óriási eredmény. Mindenki jól küzdött, de a belgák elleni nyolcaddöntő és a franciák elleni elődöntő sokat kivett belőlünk. Az U19-es világbajnokságon is szeretnénk megmutatni, milyen jó csapat vagyunk, az első hatba kerülés a célunk.”

A tornán 17.7 pontot, 4.6 lepattanót és három gólpasszt átlagoló hátvéd és társai hétfőn Szarajevóból Isztambulon át Bangkokba utaztak, ahol szombaton kezdődik az újabb torna, a világbajnokság. Völgyi Péter szövetségi edző együttese Dél-Koreával, az Egyesült Államokkal és Ausztráliával került egy kvartettbe.

„A csoportban nem mi vagyunk a favoritok, de próbáljuk a lányokból kihozni a maximumot – mondta indulás előtt Völgyi. – Bánkódtunk egy kicsit a döntő után, de összességében azért örülünk, mert az ezüstérem is kitűnő eredmény. Sajnos a fáradtság kiütközött a csapaton az olaszok ellen, emiatt a legegyszerűbb megoldásokat is elrontottuk, míg az ellenfélnél több ragyogó egyéni teljesítmény is volt. Büszke vagyok a csapatra, előzetesen biztos aláírtuk volna az ezüstérmet, de döntőben kikapni mindig rossz érzés. Az elsődleges cél az ilyen tornákon a jó szereplés, másodlagos pedig, hogy a nyár végén a klubok jobb, tapasztaltabb játékosokat kapjanak vissza. Az Európa-bajnokság rávilágított a hiányosságainkra, amiket igyekszünk pótolni.”

A keret nem változik, azaz egy az egyben az U18-as Eb-n részt vett együttes szerepel majd Bangkokban is a vb-n.

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.

2020.08.18 16:28:49

Kosárlabda L. P. I.

Kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK edzőjeként.

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.