HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.04.11 20:00 Frissítve: 2018.04.11 21:10

Női kosár: tárgyalnak a két pécsi csapat együttműködéséről

„Újra egységesedni kíván a pécsi női kosárlabdasport” – jelentette ki Páva Zsolt polgármester szerdán, mivel a két klub, a PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 tulajdonosi köre tárgyalásokat folytat ennek érdekében.

HIRDETÉS
A PVSK 1998-as bajnokcsapata (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Páva Zsolt az egykori PVSK-Dália 1998. februári kupagyőzelmének, és napra pontosan húsz évvel ezelőtti bajnoki sikerének jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta: az eddigi egyeztetések alapján a két csapat megőrzi identitását, de a közös célok érdekében összefog a jövőben.

A polgármester az MTI érdeklődésére a részletekről közölte: a tulajdonosok egyetértenek a korábbi rivalizálás felszámolásának szükségességében. „Rövidebb vagy középtávon” az a cél, hogy Pécs – a régi sikereket felelevenítve – ismét nagyon sikeres legyen a női kosárlabda NB I-ben, tette hozzá.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán (PTE ETK) az egykori csapattagok részvételével megtartott eseményen fénykép- és video-összeállításokkal, valamint személyes múltidézéssel elevenítették fel azt a dupla győzelmet, amely Rátgéber László mesteredző értékelése szerint elindította a pécsi női kosárlabdasport európai sikereit.

Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a sportág pécsi történelmének egyik legemlékezetesebb sikerét érte el 1998 tavaszán az együttes. A legendás csapatkapitány és irányító, Horváth Judit (1963–1997) tragikus halálát követően a PVSK Sopronból elhódította a Magyar Kupát, és „minden idők legnagyobb érdeklődésével kísért” női kosárlabdadöntőjén 3–1-re legyőzte a Ronchetti-kupa-győztes soproni gárdát.

Iványi Dalma, az egykori Mizo-Pécsi VSK és a PINKK 424 volt irányítója a szerdai eseményen azt mondta: a sikerek titka mindig a csapat volt, a „játékosok meghaltak egymásért a pályán” és közben a legjobb edzőkkel dolgozhattak. Tapasztalatait összegezve úgy fogalmazott: női kosáregyüttes „ekkora szeretetet nem kapott a szurkolóktól Magyarországon”, mint a Pécs.

Az írásos összegzés felidézte azt is, hogy már az első meccsen sikerült elvenniük a soproniak pályaelőnyét, majd a negyedik felvonásban, április 11-én elért 85–78-as győzelemmel szerezték meg a bajnoki címet.

A sikert Balázs Hajnalka, Zsolnay Gyöngyi, Heller Anita, Iványi Dalma, Hofmann Petra, Donkó Orsolya, Tahi Bernadett, Sztojkovics Éva, Rátvay Anita, Sznezsana Pavlovics, Vilutyte Jolanta, Keller Annamária, Burgmann Bernadett, Szakács Ildikó játékoskerettel érték el, akikhez fiatalok csatlakoztak – írták.

Rátgéber László csapata telt ház előtt hódította el a bajnoki címet (Fotó: Nemzeti Sport)

 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”

2018.10.25 10:28:56

Kosárlabda nemzetisport.hu

A magyar érdekeltségű mérkőzések.

2018.09.27 13:37:40

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2018–2019-es alapszakaszának menetrendje.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS