HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.01 19:27 Frissítve: 2018.01.01 19:57

Női kosár: Raksányi Krisztina a Diósgyőrhöz igazolt

Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya a PEAC-Pécstől az Aluinvent DVTK-hoz igazolt – adta hírül újév napján a miskolci klub.

Raksányi Krisztina (balra) diósgyőrire cserélte a pécsi mezt (Fotó: Laufer László)

 

 

Raksányi Krisztina a második jelentős igazolás, amelyet a diósgyőriek január 1-jén bejelentettek, korábban az amerikai Ashleigh Fontenette érkezéséről adott hírt a klub.

Raksányi a PEAC-Pécstől érkezik, amelyet 2014-től erősített, korábban a Novi Zagreb, a Győr és a Mizo-Pécs játékosa volt.

„A magyar válogatott szövetségi kapitányaként két Európa-bajnokságon is együtt dolgoztam Krisztinával, pontosan tudom, mire képes, ezért amikor megtudtuk, hogy szabaddá vált, azonnal a tettek mezejére léptünk – nyilatkozta Stefan Svitek vezetőedző a klub honlapjának. – Annak ellenére, hogy már most is kiváló játékos és a magyar mezőny meghatározó tagja, még tovább szeretne szakmailag fejlődni, és ezt biztosítottnak látta a DVTK színeiben. Az elmúlt napok két új igazolásával nagymértékben bővültek a variációs lehetőségeim, aminek az eredményességben is tükröződnie kell már a következő mérkőzéseken. A cél és egyben az én feladatom is az, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjére és a rájátszásra kialakuljon az a csapatjáték, amivel eredményesen tudjuk felvenni a versenyt bármelyik hazai riválisunkkal.”

Szabó Tamás ügyvezető a következőt mondta a 27. életévében járó új igazolásukkal kapcsolatban:

„Az elmúlt évek során többször szerettük volna szerződtetni Krisztinát, így külön öröm, hogy támogatóink és tulajdonosunk segítségével pályája csúcsán, a magyar válogatott csapatkapitányaként érkezik a DVTK-hoz! Reményeim szerint a következő években csapatunk jelenleg négy felnőtt és két utánpótlás válogatottból álló magyar magjának vezető tagja lesz, aki tapasztalatával, tudásával a fiatalokat is segíti abban, hogy egyre jobb játékossá váljanak. Ezzel a tranzakcióval egyelőre befejeződött a keret kialakítása, de még van egy kiváló magyar játékos, akivel tárgyalásban állunk, és ha meg tud egyezni jelenlegi klubjával a szerződése felbontásáról, akkor mindent megteszünk, hogy a bajnokság hátralévő részében ő is a DVTK-t erősítse.”

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.

2019.01.22 23:34:24

Kosárlabda THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A legmenőbbek, LeBron James, James Harden, Russell Westbrook vagy Stephen Curry karrierje itthonról is nyomon követhető, de próbálta volna meg valaki fél évszázaddal ezelőtt Magyarországról figyelemmel kísérni a naprakész statisztikákat.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!