nemzetisport.hu 2018.01.01 19:27 Frissítve: 2018.01.01 19:57

Női kosár: Raksányi Krisztina a Diósgyőrhöz igazolt

Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya a PEAC-Pécstől az Aluinvent DVTK-hoz igazolt – adta hírül újév napján a miskolci klub.

Raksányi Krisztina (balra) diósgyőrire cserélte a pécsi mezt (Fotó: Laufer László)

 

 

Raksányi Krisztina a második jelentős igazolás, amelyet a diósgyőriek január 1-jén bejelentettek, korábban az amerikai Ashleigh Fontenette érkezéséről adott hírt a klub.

Raksányi a PEAC-Pécstől érkezik, amelyet 2014-től erősített, korábban a Novi Zagreb, a Győr és a Mizo-Pécs játékosa volt.

„A magyar válogatott szövetségi kapitányaként két Európa-bajnokságon is együtt dolgoztam Krisztinával, pontosan tudom, mire képes, ezért amikor megtudtuk, hogy szabaddá vált, azonnal a tettek mezejére léptünk – nyilatkozta Stefan Svitek vezetőedző a klub honlapjának. – Annak ellenére, hogy már most is kiváló játékos és a magyar mezőny meghatározó tagja, még tovább szeretne szakmailag fejlődni, és ezt biztosítottnak látta a DVTK színeiben. Az elmúlt napok két új igazolásával nagymértékben bővültek a variációs lehetőségeim, aminek az eredményességben is tükröződnie kell már a következő mérkőzéseken. A cél és egyben az én feladatom is az, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjére és a rájátszásra kialakuljon az a csapatjáték, amivel eredményesen tudjuk felvenni a versenyt bármelyik hazai riválisunkkal.”

Szabó Tamás ügyvezető a következőt mondta a 27. életévében járó új igazolásukkal kapcsolatban:

„Az elmúlt évek során többször szerettük volna szerződtetni Krisztinát, így külön öröm, hogy támogatóink és tulajdonosunk segítségével pályája csúcsán, a magyar válogatott csapatkapitányaként érkezik a DVTK-hoz! Reményeim szerint a következő években csapatunk jelenleg négy felnőtt és két utánpótlás válogatottból álló magyar magjának vezető tagja lesz, aki tapasztalatával, tudásával a fiatalokat is segíti abban, hogy egyre jobb játékossá váljanak. Ezzel a tranzakcióval egyelőre befejeződött a keret kialakítása, de még van egy kiváló magyar játékos, akivel tárgyalásban állunk, és ha meg tud egyezni jelenlegi klubjával a szerződése felbontásáról, akkor mindent megteszünk, hogy a bajnokság hátralévő részében ő is a DVTK-t erősítse.”

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.

2020.08.18 16:28:49

Kosárlabda L. P. I.

Kilenc bajnoki és kilenc Magyar Kupa-győzelmet, továbbá három Euroliga-final fourt jegyzett a PVSK edzőjeként.

2020.07.06 17:40:46

Kosárlabda VINCZE SZABOLCS

Musimbe Dávid Dennist, a Dumaszínház humoristáját még a menyasszonya is a kosárlabdához köti.

2020.05.23 20:31:28

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Továbbra is csodaszámba megy, ha női edző kerül női együtteshez, a férfiszakág csapatai pedig a »teve a tű fokán« kategóriába tartoznak a női szakvezetők számára.

2020.05.02 09:59:31

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A magyar válogatott kosárlabdázója nem lepődött meg Vojvoda Dávid hazatérésén.