Női kosár NB I: meg kellett műteni a PEAC kulcsemberét

Vágólapra másolva!
2015.09.04. 12:27
Szerdán megoperálták Raksányi Krisztinát, a PEAC-Pécs válogatott kosárlabdázóját. A kórházból már kiengedték, de a felkészülést nem tudja végigcsinálni társaival – a bedobó öt hét múlva gyakorolhat teljes intenzitással.

„Kétoldali sportsérvvel műtöttek, ami miatt már tavaly november óta fájdalmaim voltak, így játszottam végig a szezont – mondta a Nemzeti Sportnak Raksányi Krisztina, aki jelenleg otthon pihen. – Csak másfél hónapja sikerült diagnosztizálni, és szerdán reggel kilenckor meg is műtöttek. Gyors és modern beavatkozás volt, csak egy éjszakára tartottak bent, másnap délelőtt már mehettem is haza.”Raksányi Krisztina, aki jelenleg otthon pihen. – Csak másfél hónapja sikerült diagnosztizálni, és szerdán reggel kilenckor meg is műtöttek. Gyors és modern beavatkozás volt, csak egy éjszakára tartottak bent, másnap délelőtt már mehettem is haza.”

A 24 éves játékosra azonban a rövid műtét után hosszú pihenő vár, emiatt a szezonrajtról még éppen le fog maradni.

„Az orvosok utasítására csak öt hét múlva végezhetek teljes értékű edzésmunkát, és akkor már pályára léphetek éles mérkőzésen is. Ez alapján úgy számolom, hogy október közepén térhetek vissza a csapatba” – tette hozzá Raksányi, aki a mozgást már előbb elkezdheti: az első tíz-tizenkét napban lehetőleg kerülnie kell minden megerőltető mozdulatot, de három hét múlva már könnyített edzéseket végezhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik