Női kosár NB I: a soproniak nem hagyták szó nélkül a döntő 1. meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.26. 16:35
Kedd este a Sopron feszült hangulatú mérkőzésen 61–45-re nyert Szekszárdon a női kosárlabda NB I döntőjének első felvonásán. A soproniak közleményt adtak ki a tegnapi találkozóval kapcsolatban.

Az Uniqa Sopron közleményét változtatás nélkül közöljük:

 

Kedd este remek teljesítménnyel szereztünk előnyt a bajnoki döntő első mérkőzésén. A találkozó sajnos nem csak a játékról szólt.

A szekszárdiak kőkemény játékára számítottunk, idén kétszer is éreztük már ezt a stílust a saját bőrünkön. A hazaiak fault-határon zajló védekezése nem újdonság, szakvezetőjük a januári, soproni mérkőzés utáni nyilatkozatában is elismerte, hogy mind a 30 (!), azon találkozón ellenük ítélt fault jogos volt.

A mérkőzés felvételének megtekintése után bizton állíthatjuk, ezúttal a játékvezetők nem látták ezeket a szabálytalanságokat!

Ennek egyenes következménye volt a negyedik negyed derekán történt dupla technikai egyik kulcsemberünk, Shenise Johnson ellen, aki – miután a sokadik ellene elkövetett faultot fújták csak le – maga előtt mérgesen leütötte a labdát. Ezt technikaival jutalmazta Papp Péter játékvezető, aki nem sokkal később újabb technikaival kiállította játékosunkat, miután az őt cukkoló, rasszista megjegyzésekkel illető szekszárdi szurkolók felé „csókot” dobott. A kiállítással nehéz helyzetbe kerültünk, de a lányok erejét mutatja, hogy nem roppantak meg, és higgadt játékkal behúzták a találkozót.

Az esetet azonban nem hagyhattuk szó nélkül! Már csak azért sem, mert a szabályok értelmében Shenise Johnson az érvényben lévő fegyelmi szabályzat ide vonatkozó rendelkezése nyomán 1 mérkőzésre szóló automatikus eltiltást kapott, hátrányba helyezve minket a döntő második, most már talán így kellene illetni, ütközetére.

A mai napon rendkívüli felülvizsgálati kérelemmel fordultunk a Fegyelmi Bizottsághoz, valamint a Játékvezető Bizottsághoz, mind a kizárás körülményeinek, a rasszista bekiabálásoknak és Papp Péter játékvezető tevékenységének a kivizsgálására. A méltányosság, a fair play, valamint a sport íratlan szabályai azt követelik meg, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy egy ilyen súlyos ítélet nem a szabályok szellemében született, túlzott, vagy egyáltalán nem igazolható, akkor a vétlen játékost és klubját ne büntessék halmozottan.

A csarnokban levő felfokozott hangulatban sajnos kispadunk is folyamatos nyomás alatt volt. A mögöttünk levő szektor ugyanis nem lett elkülönítve, néhány szurkolónk mellett, helyiekkel töltötték fel. Az öltöző és a pálya közötti közlekedés a helyi szurkolók gyűrűjében történt, akik közül sokan durva megjegyzésekkel illették csapatunk játékosait, stábját egyaránt. Ezzel kapcsolatban megtettük észrevételeinket az MKOSZ illetékes bizottságának.

Várjuk a Shenise Johnson kiállításának körülményeit vizsgáló tárgyalás eredményét.

Várjuk Papp Péter játékvezető tevékenységével kapcsolatos határozat eredményét és nyilvánosságra hozatalát!

Klubunk elítél minden rasszista megnyilvánulást, történjen az bárhol, bármilyen körülmény között!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik